'Duayen Mağlup' Kılıçdaroğlu, Mağlubiyetten CHP'yi Sorumlu Tuttu

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı 'gizli protokol' hakkında konuştu.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, 12 saat süren CHP Parti Meclisi'nde (PM) yaşananları aktardı.

Saymaz; PM üyelerinin Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'la cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turundan önce imzalanan İçişleri dahil üç bakanlık ve MİT'in verildiği protokolü, "yerden yere vurduğunu" söyledi. 

"Bakanlık Verdiysem Partimizin Hakkından Verdim"

Saymaz'ın aktardığına göre Kılıçdaroğlu, şöyle savunma yaptı:

“Bugüne kadar protokolü açıklamadım. Bu iki lider arasındaki mahrem konudur. Benimle Özdağ'ı bağlar. Bu belgeyi parti arşivine koyacağım. Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim. İki seçim arasındaydım. Oyumuzu maksimum artıracak hamleler yapmaya çalışıyordum. Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız. Bana herkes yüklenirken, hiçbiriniz cevap vermiyor.”

Saymaz, yazısında şunları kaydetti:

"Bir diğer eleştiri başlığı ise milletvekili listeleriydi. Kılıçdaroğlu, milletvekillerini belirlemek için kurulan komisyonu suçladı.

Şöyle dedi: 'İttifak açısından zorunluydu. Daha yüksek sonuç getireceğini düşündüm. Ama ben oturup 600 milletvekilini yazabilir miyim? Bir komisyon kurduk, ‘Mülakat yapın' dedim. Baktım ki ahbap çavuşlarını ve siyasi yakınlarını yazmışlar.'

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, 'Siz de vardınız. Suçu bize atmayın. Yakınlardan söz ediyorsanız Faik Öztrak'ı niye MYK'ya aldınız? En çok Öztrak yazdı' dedi."

Kemal Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ