Dubai Merkezli Fenix, Palm'ı Satın Aldı

TAKİP ET

Mikrobilite şirketi Palm, Dubai merkezli Fenix şirketi tarafından satın alındı.

Son dönemin gözde girişimlerinden biri olan elektrikli scooter pazarına yatırımcıların ilgisi devam ediyor. Yabancıların da aralarında olduğu yatırımcılar, Türk girişimcilerin hayata geçirdiği elektrikli scooter şirketlerine ortak oluyor veya satın alıyor.

Geçtiğimiz aylarda Martı ve Hopla Git gibi şirkeltere Avrupa İmar Yatırım Bankası gibi kuruluşlar dahi ortak olmuştu. 

Dünya'nın haberine göre, Duba merkezli Fenix, Türk girişimciler tarafından kurulan mikrobilite şirketi Palm'ı satın alma kararı aldı. Palm'ı 5 milyon dolar (yaklaşık 43 milyon lira) bedelle satın alan Fenix, bu alımla birlikte faaliyet gösterdiği ülkeler arasına Türkiye'yi de eklemiş oldu. 

Fenix, İstanbul'da yazılım ve donanım alanında ileri teknolojiler geliştirmek ve Ortadoğu bölgesine ihracat yapmak amacıyla Ar-Ge merkezi de kurmayı planladığını dile getirdi.

İki Yılda 700 Binden Fazla Yolculuk

Konuyla ilgili açıklama yapan Fenix kurucu ortağı ve CEO'su Jaideep Dhanoa, “83 milyon nüfusun, yüzde 75'inin kentlerde yaşıyor. 1 milyon veya daha fazla nüfusa sahip 20 şehir var. Toplu taşıma çok gelişmiş durumda ve farklı taşıma araçlarıyla destekleniyor. Türkiye’nin yakın zamanda çıkarmış olduğu elektrikli scooter paylaşımı yönetmeliği de son derece ileri. Bunlar bizim yatırım yaparken değerlendirdiğimiz temel unsurlar” dedi.

Palm kurucu ortağı ve CEO'su Berhan Gökşin ise açıklamasında “İki yıllık sürede binlerce kullanıcı Palm ile 700 binden fazla yolculuk gerçekleştirdi. Hayalimizde hep Palm’ı Türkiye dışına taşımak vardı. Fenix ekibiyle tanıştığımızda, işe yaklaşım tarzımız ve pazarda ne kadar pay sahibi olmak konusunda fikir birliğine vardık” ifadelerini kullandı.

palm scooter elektrikli scooter dubai merkezli şirket fenix aldı satın aldı yatırım girişim uygulama mikrobilite