Duisburg Ülkü Ocakları Onursal Başkanı'ndan Ağıralioğlu'na 'Menzil' Tepkisi

TAKİP ET

Duisburg Ülkü Ocakları Onursal Başkanı Eren Yakışır, mürteci Menzil'in Kürtçü elebaşını ölümünden sonra övgülerle anan Yavuz Ağıralioğlu'na ''Senin Siyasal İslamcı bir anlayışa sahip olduğunu zaten ben biliyordum!'' sözleriyle tepki gösterdi.

Mürteci Menzil örgütünün elebaşı Abdülbaki Erol'un ölmesinden sonra birçok siyasi isim arkasından taziye mesajı yayınladı. Taziye mesajı yayınlayanlardan biri de eski İYİ Parti milletvekili Yavuz Ağıralioğlu oldu.

Yavuz Ağıralioğlu, mürteci örgütün elebaşı için şu ifadeleri kullandı:

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın idealinin Ahmet Yesevi’den, Hacı Bektaş-ı Veli’den, Hacı Bayram-ı Veli’den, Ahi Evran’dan günümüze uzanan sonsuzluk kervanı bugün mümtaz bir nasihat ve gönül insanını kaybetti. Peygamber Efendimiz’in torunu Seyyid Abdülbaki Erol rahmet-i rahmana kavuştu. Sufilerinin, dervişlerinin, sevenlerinin, “şeb-i arus” dediği düğün gecesidir ölüm. Vuslata erene, önden gidene Fatihalar, dualar olsun…" 

'Menzil'in Kürtçü Şeyhine Övgüler Dizmene Hiç Şaşırmadım'

Duisburg Ülkü Ocakları Onursal Başkanı Eren Yakışır, Ağıralioğlu'nun mürteci örgüt elebaşına yayınladığı övgü dolu taziye mesajını sert bir dille eleştirdi.

Yakışır, Ağıralioğlu tarafından yayınlanan övgü dolu taziye mesajına yönelik ''Yavuz Ağıralioğlu Menzilin Kürtçü şeyhine(gavs) bu kadar övgüler dizmene hiç şaşırmadım! Senin Siyasal İslamcı bir anlayışa sahip olduğunu zaten ben biliyordum!' Destici..Babacan..Davutoğlu..Karamollaoğlu ve AKP de senden farksız değiller..'' şeklinde konuştu.

TamgaTürk'e konu hakkında konuşan Eren Yakışır şu ifadeleri kullandı:

''Ben İYİ Parti'yi desteklemeye başladıktan sonra Yavuz Ağıralioğlu Beyi kısmen tanımaya başladım ve araştırdım. Önceleri rahmetli Muhsin Başkanla birlikte çalışmış sonrasında İYİ Parti Milletvekili olmuş, hitabeti düzgün bir arkadaşımız. Fakat söylemlerinde özellikle cemaatçi bir kafa yapısına sahip bir dil kullandığını gördüm. Ondan sonra Yavuz Bey'e biraz mesafeli durmaya çalıştım. 

Kendisi benim de yaşadığım Avrupa'da İYİ Parti'nin Avrupa sorumluluğu görevini (İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı) de üstlenmişti. Burada bazı çalışmalar da yaptı. Çok kıymetli bulduğum ancak Yavuz Bey'i tanımayan arkadaşlar kendisinin gelecekte bir şekilde Türk Milliyetçiliğini temsil eden veya yeni kurulacak bir partinin öncülüğünü yapacağını düşündüler ve hala da düşünenler var. 

Yavuz Bey'in Menzil tarikat şeyhi ile ilgili ölümünden sonra vermiş olduğu demeçte çok abartılı bir şekilde övmesinden sonra birçok arkadaşımızdan ''Yavuz Bey'i biz böyle bilmiyorduk'' şeklinde tepki telefonları aldım. Kürtçülük yapan bir tarikat şeyhini peygamber torunu seviyesine çıkardı. Bundan dolayıda Türk Milliyetçileri arasında büyük tepki aldı. Ben zaten Yavuz Bey'in, siyasal islamcı bir yapıya sahip olduğunu biliyordum. Muhsin Bey'in partisinden atılma sebebinin de bu olduğunu yakın çevremden duymuştum.''
 

 

 

duisburg ülkü ocakları menzil tarikatı abdülbaki erol yavuz ağıralioğlu eren yakışır