Duma Başkanı: ABD Seçimleri Mizansen Rus Seçim Sistemi 'Daha Açık ve Meşru'

TAKİP ET

Duma başkanı Vyaçeslav Volodin, ABD'deki seçimlere, ardında elitlerin durduğu 'iki partinin mizansen şovu' derken 20 yıldır Putin'in devlet başkanı seçildiği Rus sistemini daha verimli olarak niteledi.

Sonuçların seçim öncesinden belli olduğu ve Devlet Başkanı Putin'in 4. kez başkanlık koltuğunda olduğu Rusya'da, parlamentonun alt kanadı Duma’nın başkanı Vyaçeslav Volodin, ABD'deki başkanlık seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Volodin, Rossiya 24 televizyonuna yaptığı açıklamada "Ekranlarımızda gördüğümüz her şey, iki parti arasındaki mizansen şov, ardında da elitler duruyor, her biri de kendi adayı için mücadele ediyor. Ama herkes çok iyi anlıyor ki, tüm bu yaklaşımlar artık çok eskidi. Bizim çok partili sistemimiz daha açık, daha etkili, daha meşru" ifadelerini kullandı.

volodin duma başkanından dalga geçer gibi sözler rus duma başkanı abd seçimlerini değerlendirdi rossiya 24 kanalına konuştu vladimir putin donald trump abd seçimleri rus seçimleri Vyaçeslav Volodin abd seçimlerine mi