Dumlupınar Üniversitesi Rektöründen İlginç Tespit: Bilim Ateizme Alet Edilmiştir

TAKİP ET

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Kazım Uysal yaptığı açıklamada "Bilim, ateizme alet edilmiştir. Son yüzyılda, Batılılaşma adına İslami olan değerlerden büyük oranda uzaklaştık' ifadelerini kullandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı ve açılışına Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın da video gönderdiği 4. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi’ne aynı zamanda TÜGVA, TÜRGEV, İlim Yayma Cemiyeti, Hayrat Vakfı ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı gibi oluşumlar katılım gösterdi.

Kongrede konuşulan konular dikkat çekti. Kuran-ı Kerim'e göre yeni embriyoloji tarihi, Said Nursi'nin evrim düşüncesine karşı yazılmış ilk görüşleri, Hadid Suresi 25. Ayetin biyokimyasal tefsiri ve Risale-i Nur'da insanın hayvaniyeti meselesi gibi sunumlar yapıldı. 

Kongrenin açılışında konuşan Dumlupınar Üniversitesi Rektörü "Son iki yüz yıldır tüm eğitim sistemleri iman esaslarını yıkmayı esas alan pozitivizm, materyalizm ve komünizm gibi cereyanların tesiri altında kalmıştır. İşin en garip tarafı ise ateizmi esas alan bu felsefî ekoller ve düşünceler ilmi bir bilgi gibi takdim edilmiştir. Kısacası bilim, ateizme alet edilmiştir. Son yüzyılda, Batılılaşma adına İslami olan değerlerden büyük oranda uzaklaştık" ifadelerini kullandı.

dumlupınar üniversitesi kazım uysal kongre cemaat tarikat