Dünya Bankası Darbe Yaşanan Sudan'a Yardımları Durdurdu

TAKİP ET

Dünya Bankası, darbe girişimi yaşanan Sudan'a yardımları askıya aldı.

Sudan'da yaşanan olaylardan endişe duyduklarını belirten Dünya Bankası Başkanı David Malpass, yaşanan istikrarsızlığın Sudan'ın sosyal ve ekonomik toparlanmasına ve kalkınmasına "dramatik" etki edebileceğinden korktuğunu söyledi.

Başkent Hartum'a geçtiğimiz haftalarda yaptığı ziyareti hatırlatan David Malpass, Sudan'da yaşanan toplumsal ve ekonomik dönüşümü istişare ettiklerini belirtti.

Çin Virüsü salgınınına karşı aşılamada ve Sudan Aile Destek Programı'nın oluşturulması konusunda destek sağlamak için diğer ortaklarla çalışma içerisinde olduklarını belirten Malpass, Sudan'ın iddialı bir ekonomik reform paketini hayata geçirmenin arifesinde olduğu ifade etti.

Darbe girişimi yaşanan Sudan'daki operasyonları için yapılacak tüm ödemeleri durduklarını belirten Dünya Bankası Başkanı David Malpass, ülkedeki durumu yakından takip ettiklerini belirterek "Sudan'ın ekonomik kalkınmasını yeniden başlatabilmesi ve uluslararası finans camiasında hak ettiği yeri alabilmesi için barışın ve geçiş sürecinin bütünlüğünün yeniden sağlanacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Sudan'da Darbe

25 Ekim sabah saatlerinde Sudan'da sivil hükümetin Başbakanı Abdullah Hamduk ve birçok bakan derdest edilmiş, darbe girişimi sonrasında Sudan Meslek Odaları Birliği başkent Hartum'da sokak çağrısı yapmış ve protestolar başlamıştı. THY ise iç karışıklığın yaşandığı Sudan'a tüm seferleri askıya almıştı.

Dünya Bankası Darbe Yaşanan Sudan'a Yardımları Durdurdu