Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 300 Milyon Dolarlık Jeotermal Enerji Kredisi

TAKİP ET

Türkiye, Jeotermal Geliştirme Projesi için Dünya Bankası'ndan 300 milyon dolarlık kredi alacak.

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye'nin Jeotermal Geliştirme Projesi'ne verilmek üzere 300 milyon dolarlık Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) krediyi onayladı.

Dünya Bankası'nın vereceği kredi, elektrik üretimi, kapasite sondajları, buhar sahası geliştirme sahaları ve jeotermalin doğrudan kullanım uygulamaları için kullanılacak. 


"Türkiye'de Enerji Güvenliğinin Sağlanması Kritik Önem Taşıyor"


Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada görüşleri aktarılan Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Kouame, Türkiye ile ortak çalışma yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Türkiye'de enerji güvenliğinin sağlanması ve iklim değişikliğinin azaltılması bakımından yenilenebilir enerji üretiminin artırılması kritik önem taşıyor. Ayrıca, Türkiye'nin enerji dönüşüm sürecinde iklim dostu yatırımların ülkeye çekilmesi de büyük önem taşıyor." dedi.

Jeotermal Geliştirme Projesi'nin ilave kredilerle beraber toplam 380 megavatın üzerinde yeni jeotermal enerji kapasitesine finans sağlaması ve yaklaşık 555 milyon dolar özel sektör sermayesini harekete geçirmesi ve jeotermal projelerinin toplam ömrü boyunca yaklaşık 30 milyon ton karbon emisyonunu önlemesi bekleniyor.

jeotermal dünya bankası jeotermal geliştirme projesi türkiye kredi dolar