Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye Deprem Bölgesi İçin 1 Milyar Dolarlık Finansman

TAKİP ET

Dünya Bankası depremden etkilenen bölgelerde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine yardımcı olmak için Türkiye'ye sağlanacak 1 milyar dolarlık finansmana onay verdi.

Dünya Bankası tarafından yapılan bir açıklamada, "Türkiye Deprem İyileştirme ve Yeniden İnşa Projesi" kapsamında 1 milyar dolarlık finansmanın onaylandığı belirtildi.

Söz konusu miktar, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye tek seferde sağladığı en büyük finansman paketi olarak kaydedildi.

Açıklamada, "Türkiye Deprem İyileştirme ve Yeniden İnşa Projesi"nin sağlık hizmetlerinin yeniden tesis edilmesine, hasar gören veya tahrip olan belediye altyapısının yeniden inşasına yardımcı olacağı" ifade edildi.

Proje faaliyetlerinin yaklaşık 14 milyon insanın yaşadığı ve depremden en fazla etkilenen 11 ili kapsadığı belirtildi. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez'in görüşlerine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Dünya Bankası, depremlerin gerçekleştiği günden bu yana Türkiye'nin yanında olmuş ve afet riski yönetimi ve doğal afet sonrası yeniden inşa konularında deneyimlerini ve uzmanlık birikimini paylaşmıştır.

Bu devasa yıkım sonrasında devam eden çabaların birkaç yıl süreceğini ve önemli miktarlarda kaynak gerektireceğini iyi biliyoruz. Bu yolculukta, Türkiye'nin yanında olacak ve etkilenen toplulukların yeniden inşasına yardım edeceğiz" 

Projenin ana amaçları arasında belediye altyapısının ve sağlık hizmetlerinin yeniden tesisi ile kırsal konutların inşası ve iyileştirilmesi yer aldığı vurgulandı.

dünya bankası deprem deprem bölgesi deprem finansmanı