Dünya Basınında Soçi Buluşması

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soçi'de bir araya geldiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soçi’de bir araya geldiler. Suriye’de dönüm noktası kabul edilen bir mutabakata imza attılar. Uluslararası medya kuruluşlarının Erdoğan ve Putin buluşmasına ilgisi yoğundu.

CNN

ABD’de ana akım medya kanallarından olan CNN, Mutabakatı “Amerikalıların Suriye’nin geleceğinde yeri yok” ifadeleriyle değerlendirdi.

NYT

Amerikan New York Times gazetesi ise Rusya’nın bölgede nüfuzunu büyük ölçüde  arttırdığını yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise istediği her şeyi Esad’ı kabul etmek pahasına da olsa aldığını ayrıca belirtti.

Financial Times: Putin -Erdoğan

Dış Politika Araştırma Enstitüsü Ortadoğu Programı Direktörü Aaron Stein’a göre  Erdoğan, Terör Örgütü PKK ile Esad Rejimi arasında bir seçim yapmak zorunda kaldı ve Erdoğan Esadı seçti.

Washington Post: Amerika “dışarı” , Rusya “içeri”

“Rusya ve Türkiye Kürt güçlerinin kuzey Suriye’deki alandan çıkarmak için anlaşamaya vardı” başlığıyla olayları değerlendiren Washington Post, bölgede ABD nüfuzu azalırken Rusya’nın Suriye’deki üstün pozisyonunu güçlendirdiğini de kaydetti.