Dünya Belediye Başkanı Ödülü Finalindeki Tek Türk Başkan: Mansur Yavaş

TAKİP ET

Şeffaf belediyecilik konusunda örnek gösterilen ABB Başkanı Mansur Yavaş, City Mayors Foundation'ın düzenlediği World Mayor'da 2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü'nün finalistleri arasında gösterildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da gerçekleştirdiği projeler, şeffaf beledliyecilik anlayışı ve salgın sürecindeki gayretli ve titiz çalışmaları nedenilye City Mayors Foundation'ın (Belediye Başkanları Vakfı) düzenlediği World Mayor'da Dünya Belediye Başkanı Ödülü'nün finalist adayları arasında gösterildi.

Toplamda 21 ülkeden 32 belediye başkanının aday gösterildiği World Mayor, 2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü aday listesinde bulunan tek Türk belediye başkanı olan Mansur Yavaş'a oy verenlere World Mayor tarafından gönderilen elektronik postada, “Çoğu belediye başkanı, vatandaşların karşı karşıya kaldığğı kısıtlamaları hafifletmek ve en önemlisi yaşlı ve diğer zayıf insanları korumak için elinden geleni yaptı. Belediye Başkanı Yavaş’ın COVID-19’un yol açtığı zararlara direnme çabalarının çoğu diğer belediyeler tarafından beğenildi ve bu çabalardan ilham alındı. Ankara’da her kesimden insana başkentin refahına katkı yapma fırsatı verilmesini sağladı” denildi.

Şimdi ise World Mayor'da finale kalan adaylar için oy kullanan kimselerden "dürüstlük ve şeffaflık, sosyal eşitlik, ulaşım, uluslararası iş birliği, şehri  gelecek olan sorular, çevre ve Covid-19" konularında gelecek olan sorular aday Başkanlar tarafından yanıtlanacak. Örneğin Başkan Yavaş'a oy verenler bu turda en çok iki soru sorarak, ad soyad ve ikamet ettikleri adres bilgisiyle 11 Haziran 2021'e kadar İngilizce olarak ankara@worldmayor.com adresine gönderecek.

Dünya Belediye Başkanı Ödülü'nde Mansur Yavaş Finalde