Dünya Büyük Atatürk'ü Andı

TAKİP ET

Hemen bütün Avrupa ülkeleri, ABD, İsrail ve Türk dünyası, ölüm yıl dönümünde Ulu Önder Atatürk'ü andı.

Hemen bütün Avrupa ülkeleri, ABD, İsrail ve Türk dünyası, ölüm yıl dönümünde büyük Türk Başbuğu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andı. 

Kazakistan ve Azerbaycan Büyükelçilikleri Büyük Atatürk'ü andı. Azerbaycan Büyükelçiliği, "Vefatının 83.Yıldönümünde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ne mutlu Türk'üm diyene!" paylaşımını yaparken Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ise Atatürk'ün "Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir" sözlerini hatırlattı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in "Mustafa Kamal Atatürk sizin üçün nə qədər əziz və hörmətli olubsa,o qədər də azərbaycanlılar üçün əziz və hörmətlidir" sözlerini hatırlatan Bayramov, "Qardaş Türkiyə Cümhuriyyətinin qurucusu Atatürkü anım günündə ehtiramla yad edirik" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Ukrayna Büyükelçiliği Atatürk'ü Anma Günü vesilesiyle Büyükelçilikteki bayrağı yarıya indirerek Atatürk'ü anan bir mesaj yayımladı. 

Bunun yanında İrlanda Büyükelçiliği de Atatürk'ün ölüm yıl dönümü vesilesiyle, "Büyük bir lider olarak tüm dünyaya ilham veren Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 83. yılında saygıyla anıyoruz" mesajını yayımladı.

İsrail Maslahatgüzarı Irit Lillian, Anıtkabir'i ziyaret ederek mozaleye çiçek bıraktı. ABD Büyükelçiliği,  "ABD'nin Türkiye Misyonu olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve büyük devlet adamı Atatürk’ü ölümünün 83. yıldönümünde saygıyla anıyoruz" paylaşımını yaparken, Britanya Büyükelçiliği ise "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümünde, saygılarımızla…" açıklamasını yaptı. Britanya Büyükelçiliği çalışanları saat 9'u 5 geçe saygı duruşunda durdukları ve kendi ülkelerinin bayraklarının yarıya indirildiği anların görüntülerini paylaştı.

Aynı şekilde Almanya Büyükelçiliği de çalışanların saat 9.05'te saygı duruşunda durdukları anların görüntülerini "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz" ifadeleriyle paylaştı. Hollanda İstanbul Konsolosu Arjen Uijterlinde de konsoloslukta tüm çalışmalarını durdurduklarını açıklayarak Atatürk'ü andı.

Fransa Büyükelçiliği, Atatürk'ün Ankara Anlaşması'nın imzalanması vesilesiyle eski Fransız Başbakanı Aristide Briand'a yazdığı mektubun görüntülerini paylaşarak Büyük Atatürk'ü andı.

İspanya Büyükelçiliği ise Twitter hesabından "Bugün gibi bir günde, sabah saat 9:05'te Mustafa Kemal Atatürk hayattan çıkıp sonsuzluğa girdi. İspanya Büyükelçiliği Türkiye Cumhuriyeti'nin babasına ve insanlık tarihinin en büyük devlet adamlarından birine hürmet ederek Türk halkına ve hükümetine eşlik eder" mesajını paylaştı.

İtalyan Büyükelçiliği ise Roma'da bulunan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e adanmış bir sokak tabelasının fotoğrafını paylaşarak "İtalya Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü kaybetmesinin 83. yıl dönümünde anıyor. Saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dünya ölüm yıl dönümünde israil abd ingiltere italya ispanya almanya hollanda fransa azerbaycan kazakistan Büyük Atatürk'ü Andı