Dünya Çapındaki Özgürlük Vakfında Bir Uygur Türkü de Yer Aldı: Ruşen Abbas

TAKİP ET

Uygur Hareketi, Axel Springer Özgürlük Vakfı'nın kurulmasını ve Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas'ın vakfın Danışma Kurulu Üyesi olarak atanmasını tebrik etti

Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas, Axel Springer Özgürlük Vakfı'nın Danışma Kurulu Üyesi oldu.

Axel Springer Özgürlük Vakfı'nda Ruşan Abbas'ın yanında İranlı kadın hakları aktivisti Masih Alinejad, "Hong Kong hareketi”nden Samuel Chu, "Afgan Kız Robotik Ekibi"nin kurucu ortağı Roya Mahboob, "Küba Kararı"nın kurucusu Rosa María Payá ve Rus muhalifi Natan Sharanski de yer alacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas, “Axel Springer Özgürlük Vakfı'nın kurulmasını ve insan hakları savunucularını desteklemeye olan bağlılığını alkışlıyorum. Sadece bir savunuculuk örgütü olarak çalışmalarımızın tanınması değil, aynı zamanda Uygurların özgürlüğü için mücadelemizi hızlandırmaya teşvik edici olan danışma kurulu üyelerinden biri olarak hizmet etmek benim için onurdur. Dünya çapında demokrasiyi teşvik etmek için insan hakları savunucularımla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Uygur Hareketi de Ruşen Abbas'ı tebrik ederek, "Axel Springer Özgürlük Vakfı'nın kurulmasını ve Ruşen Abbas'ın Danışma Kurulu Üyelerinden biri olarak atanmasını takdir ediyor. Ruşen Abbas'ın ÇKP'nin Uygur soykırımına karşı mücadeleye olan içgüdüsünün, deneyiminin ve kararlığının Vakıf için vazgeçilmez olacağına inanıyoruz." mesajını paylaştı.

Axel Springer Özgürlük Vakfı Genel Müdürü Antje Schippmann, “Axel Springer Özgürlük Vakfı ile siyasi mahkumları ve ailelerini, muhalifleri ve davalarını tutkuyla savunan şirket kurucumuzun geleneğini sürdürüyoruz. Özgürlüğü ve demokrasiyi savunmak bizim için sadece boş bir ifade değil, aynı zamanda zamanımızın en önemli sorusu ve halkın dikkatini giderek daha fazla çeken bir konudur. Çoğu zaman, Almanların otokratlara karşı tutumu, cesaret ve dayanışmanın gerekli olduğu ürkeklik ve yüreksizlik ile karakterize edilmiştir. Müttefiklerimizle birlikte, Moskova ve Tahran'dan Pekin ve Havana'ya kadar özgürlüksüzlük eksenine karşı özgürlüğün galip gelmesine yardımcı olmak istiyoruz." dedi.

Axel Springer Özgürlük Vakfı, medya ve teknoloji şirketi Axel Springer tarafından dünya çapında özgürlük ve demokrasiyi teşvik etmek ve savunmak amacıyla kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Vakıf, insan hakları savunucularını ve örgütlerini nedenlerini aktif olarak duyurarak destekler ve sivil toplum, iş dünyası ve siyasi alanlardaki kilit karar vericilerle aralarında köprü rolü oynar.

 

ruşen abbas axel springer özgürlük vakfı uygur soykırımı uygur hareketi