Dünya Devi Banka'dan Seçim Analizi: Muhalefetin Kazandığı Takdirde Türk Lirası'nın Değeri Yükselecek

TAKİP ET

ABD'nin büyük bankalarından Wells Fargo tarafından yayımlanan bir analize göre, muhalefetin seçimi kazandığı senaryoda TL dolar karşısında %20 civarı değer kazanacak

ABD'nin büyük bankalarından Wells Fargo tarafından yayımlanan bir analize göre, Türkiye'de iktidarın seçimi kazanması durumunda dolar/TL'nin seçime kadar 19 civarında dalgalanacağı ve devam eden kamu müdahaleleriyle TL'nin dengede kalacağı öngörülüyor.

Wells Fargo dolar/TL tahminleri, iktidarın seçim sonrası görevde kaldığı senaryoda 2023 son çeyrekte 19.50 ve 2024 ortasında ise 20 civarı olarak öngörülüyor.

Wells Fargo'nun tahminlerine göre, muhalefetin seçimi kazandığı senaryoda TL dolar karşısında %20 civarı değer kazanacak. Wells Fargo, "kredibilitesi yüksek" politikaların bu kazancı beraberinde getirebileceğini söylüyor.

Wells Fargo, muhalefetin seçimi kazandığı senaryoda dolar/TL'nin 2023 yılını 15.00, 2024 ortasında ise 14 seviyesinde gerileyebileceğini tahmin ediyor. Bu seviyeler, Türk lirasının dolar karşısındaki değerinde önemli bir artış anlamına geliyor.

wells fargo döviz türk lirası muhalefet erken seçim