Dünya Göçebe Oyunları İznik'te Düzenlenecek

TAKİP ET

IV. Dünya Göçebe Oyunları, 29 Eylül-2 Ekim günleri arasında İznik'te düzenlenecek.

IV. Dünya Göçebe Oyunları, bu yıl 29 Eylül-2 Ekim günleri arasında 3 binden fazla sporcunun katılımıyla Bursa İznik'te düzenlenecek.

Organizasyon Komitesi Başkanı Hakan Kazancı, "Dünya Göçebe Oyunları yalnızca bir spor organizasyonu değildir. Bize verilen en büyük emanetlerden biridir" dedi.

Karar'ın haberine göre Dünya Göçebe Oyunları'nın ilkinin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 2014'te Kırgızistan Çolpan Ata'da, Issık Göl'de oynandığını belirten Kazancı, "İkincisi 2016’da, üçüncüsü de 2018’de yapıldı. Pandemiden dolayı ertelediğimiz 4. Dünya Göçebe Oyunları için artık gün sayıyoruz. Oyunlar, 29 Eylül-2 Ekim arasında, büyük ulusun öyküsünün başladığı, onlarca medeniyete ev sahipliği yaparken, sanatın ve tarihin merkezinde yer alan, Osmanlı İmparatorluğu’nun da eski başkenti olan Bursa İznik’te gerçekleştirilecek. İznik Gölü’nün kenarında bir araya geleceğiz" şeklinde konuştu.



İznik Gölü'nün kıyılarındaki balçık ve bataklık kısımlarının temizlenerek oyunlara uygun hale getirildiğini belirten Kazancı, alanın düzenlemelerine devam edildiğini belirterek "Kalıcı olmasını planladığımız 5 bin seyirci kapasiteli bir de ana tribünümüz olacak, diğer tribünler, güreş ve okçuluk alanları da mevcut. Bunların yanında yeme içme alanları, geleneksel el sanatlarının ziyaretçilerle buluşacağı etno pazar, ibadet alanları, ateş başı sohbetleri için doğal amfiler, atlı sporlar için 500 at barınağı ile at deneyimleme ve okçuluk eğitim alanları yer alacak" ifadelerini kullandı.

Farklı kategorilerde güreş, atlı sporlar ve okçuluk yarışlarının yanı sıra muhtelif takım oyunlarının da aralarında bulunduğu 40'tan fazla yarışma düzenleneceğini belirten Kazancı, oyunlar süresince geleneksel oba kültürünün yaşatılacağını söyledi. 

dünya göçebe oyunları iznik bursa hakan kazancı