Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Sekreteri Bayar BM'nin Kırım Kararını Değerlendirdi

TAKİP ET

Bayar, BM Genel Kurulu'nda oy çokluğuyla kabul edilen kararın ardından "Ahlaksız ve kanunsuz işgal sona erene kadar mücadelemiz her platformda yılmaksızın devam edecektir" açıklamasında bulundu.

Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Sekreteri Namık Kemal Bayar, 2014 yılından beri işgal altında olan Kırım'daki hukuksuz statünün sona erdirilmesi çağrısında bulunulması hususunda BM Genel Kurulu'ndan çıkan karara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin kararın yazılmasında eşyazar olarak görev almasına dikkat çeken Bayar, ilgili Dışişleri mensuplarına teşekkürlerine sunduktan sonra bu adımı "Türkiye'nin işgali tanıması gerektiği/tanıyacağı çığırtkanlığı yapanlara da ilkeli ve somut bir cevap" olararak nitelendirdi.

Bayar'ın konuya dair açıklamaları şöyle:

"Dün BM Genel Kurulunda kabul edilen "Kırım Özerk Cumhuriyetine silah sevkiyatı sorunu ve işgale son verilmesi" hakkında kararın yazılmasında eşyazar olarak görev alan Türkiye'mizin kıymetli Dışişleri mensuplarına teşekkür ederiz.

Bu vesile Türkiye'mizin Kırım'daki yasadışı işgale son verilmesi konusundaki kararlı tutumu bir kez daha ispatlanmış olup, Türkiye'nin işgali tanıması gerektiği/tanıyacağı çığırtkanlığı yapanlara da ilkeli ve somut bir cevap daha verilmiştir.

Vatanımız Kırım'daki ahlaksız ve kanunsuz işgal sona erene kadar mücadelemiz her platformda yılmaksızın devam edecektir."

bm genel kurulu kırım işgal rusya türkiye dışişleri diplomasi namık kemal bayar kırım özerk cumhuriyeti silah sevkiyatı sorunu dqtk dünya kırım tatar kongresi