Dünya Liderlerinin Donald Trump'a Verdiği Hediyeler Kayıp

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanlığı, eski ABD Başkanı Donald Trump'a verilen hediyelerin kayıp olduğunu açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde kendisine verilen hediyelerin, Başkan Yardımcısı Mike Pence’e ve diğer Beyaz Saray yetkililerine verilen hediyelerin ‘kayıp’ olduğu ifade edildi.

Bakanlık, Trump'ın görevinin son yılı olan 2020’de, yetkililer tarafından alınan hediyelerin eksiksiz ve doğru bir muhasebesini tutulmadığını belirtti.

Yabancı devlet liderlerinin hediyelerinin nerede olduğunun ise bilinmediği ifade edildi.

Federal yasalara göre, devlet çalışanlarının, rüşvet ve yolsuzluğu önlemek için yabancı hükümetlerden 415 doların üzerinde bir değere sahip hediyeleri yasal olarak kayıt altına alması gerekiyor.


Trump'ın Atadığı Kişi Yönetiyor


Departmanın Trump’ın atadığı bir kişi tarafından yönetildiği ve bu kişinin Beyaz Saray’a bilgi sağlamadığı ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanlığı, o zamandan beri mevcut yetkili kaynaklardan eksik bilgileri toplamaya çalıştığını, ancak “eski kayıtlara erişim kuralları” nedeniyle “ilgili kayıtların mevcut olmadığının” söylendiğini aktardı.

Ayrıca, Trump’ın görev süresi boyunca “diplomatik hediyelerle ilgili yeterli kayıt tutma eksikliği” olduğu da kaydedildi.

donald trump trump hediyeler abd abd dışişleri Hediyeler yolsuzluk