Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi, Soykırımcı Çin'e Doğu Türkistan'da Yaptıklarından Dolayı Teşekkür Etti

TAKİP ET

Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi Başkanı Ali Raşid El Nuaimi, soykırımcı Pekin rejiminin Doğru Türkistan'daki zulmünü "terörle mücadele" olarak nitelendirerek Çin'e teşekkür etti.

Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi Başkanı Ali Raşid El Nuaimi, soykırımcı Pekin rejiminin işgali altındaki Doğu Türkistan'a düzenlediği ziyarette ÇKP yetkilileriyle görüştü. Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı olan El Nuaimi, ziyaretin ardından kurucusu olduğu "Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi" adlı örgütün sosyal medya hesaplarından bir yazı paylaştı. 

Arap dünyasının Çin ile her zaman iyi ilişkileri olduğunu belirten El Nuaimi, Soykırımcı ÇKP'nin Uygur Türklerine olan zulmünü "terörle mücadele" olarak tanımladı. 

O paylaşımın tam metni şöyle:

Sincan'daki terörle mücadele planının tamamlanmasından dolayı Çin'i tebrik ediyoruz. 

Sincan'da karşılaştığımız ilgi düzeyi, Çin liderliğinin bölgede yaşayan tüm halklara hizmet etme kararlılığını somutlaştırıyor. 

İslam medeniyeti ile Çin arasındaki ilişki tarihseldir; dostluk, iş birliği ve ittifak olarak karakterize edilir.

Dünyanın her yerindeki makul insanların güvenli, istikrarlı ve müferreh bir Çin'e ihtiyacı var. 

Çin'in güvenliği ve istikrarı sadece ulusal bir çıkar değil, küresel bir çıkardır. 

Çin'deki müslümanlara yardımcı olmak büyük bir sorumluluktur. 

Etnik, dini ve ulusal bağların birbiriyle çelişmediğini, aksine birbirini bağladığını tüm dünyaya açıkça ifade etmeliyiz. 

Kimliğe, dine ve aidiyete saygı eğitimsel bir söylemle pekiştirilmelidir.

Uygur gençlerinin terör gruplarının kurbanı olmaması için, onların akıllarını kazanacak ikna edici bir söyleme ihtiyaç var. 

Daha Önce Türkiye'ye De Gelmişti

Okuyanların insanlığından utandığı bu metne imza atan El Nuaimi, 2022 Haziranında Türkiye'ye gelmiş ve TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç ile görüşmüştü. 

dünya müslüman toplulukları konseyi bae çin Soykırımcı Çin uygur soykırımı Doğu Türkistan