'Dünya'nın Karakutusu' İnşa Ediliyor: 'Kıyamete Hazırlık'

TAKİP ET

Avustralya'nın Tazmanya adasında muhtemel bir kıyamet için "Dünya'nın Karakutusu" inşa edilmeye başlandı.

Uçak kazalarında kazaya neyin neden olduğuna ilişkin bilgi elde edebilmek için kullanılan karakutulardan ilham alınarak, Avustralya'nın Tazmanya adasında "Dünya'nın Karakutusu" adlı bir yapının inşasına başlandı.

Independent Türkçenin haberine göre, Güneş enerjisi ile çalışan sabit disklerin yer alacağı devasa bir çelik monolit biçimindeki yapıda yer alan disklerin, dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara ilişkin bilimsel güncellemeler ve analizlerle dolu olması bekleniyor.

İklim değişikliği, türlerin yok oluşu, çevre kirliliği ve benzeri birçok konuya ve bunların sağlık üzerindeki etkilerine ilişkin tüm bilgilerin kaydedileceği yapı, Tazmanya Üniversitesi araştırmacıları ile pazarlama ajansı Clemenger BBDO ve sanat topluluğu The Glue Society iş birliği ile inşa ediliyor.

Kıyamete Gidişimizi Anlatacak

Bu yapının, kıyamet sonrasında yeniden evrimleşmesi mümkün canlılara, hayatta kalmayı başaracak insanlara ve Dünya'yı ziyaret edecek olan canlılara, 21. yüzyılda insaniyetin başına gelenleri açıklama amacı taşıyor.

"Dünya'nın Karakutusu" projesinin internet sitesinde insanoğlunun yaşam tarzını büyük ölçüde değiştirmemesi halinde yaşanacak iklim değişikliğinin insan uygarlığının çöküşünü getireceği belirteilerek "Dünya'nın Karakutusu bu felakete doğru attığımız her adımı kaydedecek. Gezegenimizin sağlık durumuna ilişkin yüzlerce veri sürekli olarak toplanacak ve gelecek nesiller için güvenli bir şekilde saklanacak" ifadelerine yer verildi.

kıyamete hazırlık insanlığın karakutusu dünyanın avustralya tazmanya adasında