Dünya Sağlık Örgütü: Aşılananlar Maske Takmaya Devam Etmeli

TAKİP ET

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan açıklamada Hindistan kaynaklı Delta varyantının yayılışı nedeniyle aşılananların da maske takmaya devam etmesi uyarısı yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 'endişe verici' olarak nitelediği Hindistan kaynaklı Delta varyantının yüksek bulaşıcılığı sebebiyle küresel olarak baskın varyant olmaya yakın olduğu belirtildi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Yeni varyantların yayılışı elimizdeki tüm imkanları kullanmamızı daha da gerekli hale getiriyor" dedi. DSÖ Sözcüsü Margaret Harris ise Çin Virüsü aşısı yapılanların da maske takması gerektiğinin altını çizerek "Virüsün bulaşmasını azaltmak istiyoruz. Aşıların bulaşmayı önleyip, önlemeyeceği konusunda elimizde henüz bir bilgi yok" ifadelerini kullandı.

Her iki doz aşılarını yaptırmış kişilerin Çin Virüsü'ne karşı büyük oranda koruma sağladığı biliniyorsa da aşıların Delta varyantına karşı sağladığı koruma bilimsel olarak şüpheli durumda. 

BioNTech aşısının ise her iki dozun uygulanması halinde Delta varyantı nedeniyle yaşanan hastalığı yüzde 88, hastaneye yatma ihtimalini ise yüzde 96 oranında engellediği bildirildi.

Son olarak aşılama programında başarı sağlayan İsrail'de kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu geri getirilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü Aşılananlar Maske Takmaya Devam Etmeli