Dünya Sağlık Örgütü Çin Menşeli Aşıları İnceleyecek

TAKİP ET

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamayla Çin menşeli Sinovac ve Sinopharm aşılarının nisan ayı sonunda incelenmeye başlanacağını duyuruldu.

Daha önce Çin aşıları hakkında bir incelemede bulunmayan dolayısıyla bu aşılara onay vermeyen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) öncelikli olarak Türkiye'nin de ithal ettiği Sinovac ve Sinopharm aşılarını inceleyeceklerini duyurdu. DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, Sinovac ve Sinopharm aşılarını incelemenin nisan sonunda başlayacağını kaydetti.

Reuters’ın aktardığı habere göre, Çin menşeli aşılar hakkında daha fazla veriye ihtiyaç duyulduğu ve sözkonusu aşıların virüsün başkalarına bulaşmasını önleyip önlemediğine dair yeterli veri olmadığı ifade edildi.

Basın toplantısında konuşan DSÖ Sözcüsü ayrıca, aşı pasaportu gündemine de değindi. Ülkeler arası seyahatlerde kullanılacak olan aşı pasaportunun zorunlu olmasına karşı durulduğu belirtildi. 

DSÖ, salgının çıkış noktası Wuhan'a bir inceleme ekibi göndermiş ve bölgede yapılan incelemeler sonucu yapılan açıklamalar spekülasyonlara sebebiyet vermişti.

aşı covid corona coronavirüs korona koronavirüs covid19 covid-19 biontech sinovac moderna oxford avrupa abd ab onay aşı onayı türkiye aşı ne zaman onaylı aşılar avrupada aşı avrupada virüs aşı iptal ast