Dünya Sağlık Örgütü Çin Virüsü'ne Karşı Hiçbir Etkisi Olmadığı Anlaşılan İlacı Askıya Aldı

TAKİP ET

DSÖ, Mayıs ayından bu yana yeni tip koronavirüsün tedavisinde kullanılan Remdesivir isimli ilacın herhangi bir etkisinin görülmediğini açıkladı ve hastalara bu ilacın verilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülke tarafından Çin Virüsü tedavisinde kullanılan Remdesivir isimli ilacın hastalığın tedavisinde herhangi bir etkisi olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bu ilacın hastalara verilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Hastanede yatan Covid-19 hastalarında kullanımına karşı yeterlilik listesinden askıya alınanlar bölümüne alındığını açıklayan DSÖ'nün Sözcüsü Tarik Jasarevic, “Askıya alma işlemi, DSÖ'nün ilacı tedavi için tavsiye etmediği anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

ABD merkezli Gilead şirketince üretilen Remdesivir, 1 Mayıs tarihinde ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından hem erken evredeki hastalarda hem de daha ileri semptomları olanların tedavisinde kullanılmak üzere önerilmişti. İlerleyen süreçte FDA'nın British Medical Journal'da yayımlanan bir araştırmasında da daha önce tedavi için onaylanan Remdesivir ilacının hiçbir etkisi olmadığı belirtilmişti.

remdesivir dünya sağlık örgütü dsö gilead fda tarik jasarevic çin virüsü askıya alındı koronavirüs covid-19