Dünya Sağlık Örgütü: Sınırları Kapatmak Yerine Tedbirleri Gevşetmeyin Ölüm Oranı 5 Kat Artar

TAKİP ET

Tam karantinaya karşı çıkan DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge, salgına karşı önlemlerin gevşetilmesi durumunda ölüm oranlarının ocak ayında geçen nisan ayına göre 4-5 kat artabileceği uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge salgına karşı önlemlerin gevşetilmesi durumunda ise ölüm oranlarının ocak ayında geçen nisan ayına göre 4-5 kat artabileceği uyarısında bulundu.

Kluge, ölüm oranlarındaki düşüşte ise test sayılarındaki artışın etkili olduğunu söylerken ülkelerin salgın nedeniyle 'kapatılması' yerine, önlemlerin sıkılaştırılması çağrısında bulundu. El yıkama ve diğer hijyenik önlemlere devamlı uyulması gerektiğini vurgulayan Kluge, maske takma oranının dünyada hala yüzde 60 olduğunu belirtti.

Kluge'nin açıklaması şu şekilde:

"Avrupa'da covid-19 tedbirlerinin gevşetilmesi halinde, ölüm oranları ocak ayında, nisan ayına göre dört, beş kat artabilir. Ayrıca vatandaşların yüzde 95'inin maske takması ve sosyal toplantılarda sıkı kontrollerin uygulanması halinde şubat ayına kadar kıta genelinde 280 binden fazla hayat kurtarılabilir."

'Salgın Gidişatı Kendi Başına Tersine Çevirmeyecek Bunu Biz Başaracağız'

"Önlemleri sıkılaştırmak için hiçbir zaman çok geç değil. Ancak elbette kesinlikle endişeliyiz. Kısıtlayıcı tedbirlerin hızlandırılmasının tam zamanı. Ama, tam karantina (sokağa çıkma yasağı) en son çare olmalı. Neyin yapılabileceğini ve nelerin yapılması gerektiğini mart ayına göre çok daha iyi biliyoruz."

dsö hans kluge dünya sağlık örgütünden korkutan uyarı dünya sağlık örgütü tedbirler gevşerse ölüm oranı 5 kat artar dedi korona virüs çin virüsü hijyen avrupa el yıkama ülkeler kapanmasın sınırları kapatmak yerine ö