Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa'nın Kardeşi Ömür Boyu Hapse Mahkum Edildi

TAKİP ET

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa'nın kardeşinin Doğu Türkistan'da Çin yönetimi tarafından ömür boyu hapse mahkum edildiği öğrenildi.

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa'nın kardeşi Hushtar İsa, Doğu Türkistan'daki Çinli sözde yetkililer tarafından ömür boyu hapse mahkum edildi.

Zalim Çin'in bu hareketinin, Londra'da görülecek ve Çin'in yaptığı vahşetlerden ötürü ilk kez uluslararası bir mahkemede yargılanacağı mahkeme öncesi gözdağı olduğu düşünülüyor.

Uzun yıllardır ÇKP yönetiminin hedefinde olan Dolkun İsa'nın Doğu Türkistan Türklerine özgürlük sağlanması amacıyla yürüttüğü çalışmalardan rahatsız olan Çin, İsa'nın bu mücadelesini durdurmak için masum akrabalarını hapsetmek gibi her yolu deniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dolkun İsa, "Bu haberi almak çok üzücü. Çin Komünist Partisi’nin insan ahlakına ve yargı sürecine saygısının olmadığının apaçık göstergesi bu hamledir. Bu karar bizi mücadelemizden vazgeçirmeyecek, kardeşimin ve dünyadaki bütün Uygur kardeşlerimin iyiliği için adalet arayışına devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Uygur Hareketi adına konuşan Ruşen Abbas ise "Uzun yıllardır Doğu Türkistan davasında beraber mücadele ettiğimiz mücadele arkadaşımın, kardeşine sahte bir gerekçe ile böyle bir ceza verilmesi çok üzücü. Dolkun ise bugüne kadar Uygur devasına liderlik yaptığı için büyük bedeller ödedi. Aynı şekilde benim kız kardeşim de insan hakları alanındaki faaliyetlerime misilleme olarak cezalandırıldı. Dolkun İsa Liderimizin yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Uluslararası toplum, Çin komünist rejimini bu misilleme eylemi ve Uygur Soykırımı’ndan dolayı sorumlu tutmalıdır"

dolkun isa çkp uygur türkleri doğu türkistan mücadele ruşen abbas kardeşi hushtar abbas hapis ömür boyu hapse mahkum edildi doğu türkistan pekin londra mahkeme öncesi dünya uygur kongresi