Dünya Uygur Kurultayı, Prag'da Toplanacak

TAKİP ET

Dünya Uygur Kurultayı, 12 Kasım'da Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da toplanacak.

Diasporadaki Uygurların en büyük organizasyonu olan Dünya Uygur Kurultayı, 12-14 Kasım 2021 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da uluslararası konferans ve 7. Genel Kurul Toplantısı yapılacağını duyurdu.

Prag'da yapılacak toplantıyı Dünya Uygur Kurultayı, Uygur İnsan Hakları, Demokrasi Merkezi ve bir Çek sivil toplum kuruluşu olan İnsan Hakları Forumu düzenleyecek. Dünya Uygur Kurultayı, 12-14 Kasım tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da gerçekleştirilecek olan uluslararası konferans ve 7. Genel Kurul Toplantısı hakkında dün basın açıklaması yayımladı.

Üç Yıllık Yönetim Kadrosu Belirlenecek

Basın açıklamasında yer alan bilgilere göre; 25’ten fazla ülkeden 200’den fazla delege, Kurultay’ın gelecek üç yıllık yönetim kadrosunu seçmek için Çek Cumhuriyeti’nin başkentinde toplanacak. 7. Genel Kurul delegeleri, Uygur soykırımındaki son gelişmeleri diğer topluluklardan, sivil toplumdan, parlamento üyelerinden ve ulusal hükumetlerden temsilcilerin yanı sıra önde gelen akademisyenler ve hukuk uzmanlarıyla birlikte değerlendirecek.

Dünya Uygur Kurultayı (DUK) Başkanı Dolkun İsa, “Geçtiğimiz birkaç ay boyunca Genel Kurul’a hazırlanmak için gece gündüz çalıştık. Diasporadaki Uygur halkına, kendilerini kimin temsil edeceğini seçme hakkı Çin Hükumeti tarafından elinden alınan Doğu Türkistan’daki Uygurların aksine, demokratik araçları sunabilmemiz çok önemli” dedi.

Kaynak: QHA

 

 

dünya uygur kurultayı dolkun isa prag uygurlar çek cumhuriyeti