Dünya Yıldızı Manny Pacquiao Boksu Bıraktı: Devlet Başkanlığına Aday

TAKİP ET

Dünyaca ünlü Filipinli boksör Manny Pacquiao profesyonel boks kariyerini sonlandırdığını duyurdu.

Dünyanın yaşayan en başarılı boksörlerinden birisi olarak gösterilen, Filipinli Manny Pacquiao ringlere veda ettiğini açıkladı. Ünlü boksör daha önce, 2022’de ülkesinde yapılacak seçimlerde devlet başkanlığına aday olacağını duyurmuştu.

Sekiz ayrı sıklette dünya şampiyonu olmayı başarmış tek sporcu olan "Pac-Man" faal sporculuk yaşamını noktaladı. Ülkesinde büyük bir popülariteye sahip olan 42 yaşında sporcu, 26 yıllık profesyonel boks kariyerinde çıktığı 72 karşılaşmanın 62'sinde ringden galibiyetle ayrılmış, bu müsabakaların 39'unda rakibini nakavt ile mağlup etmeyi başarmıştı. Pacquiao sekiz kez ringden mağlup olarak ayrılmış, çıktığı iki karşılaşma da berabere sonuçlanmıştı.

"Elveda Boks"

Pacquiao Facebook hesabından yayımladığı mesajında "Boksör olarak zamanımın geride kaldığını kabul etmekte çok zorlanıyorum" ifadesini kullandı. Twitter hesabından da bir mesaj yayınlayan Pacquiao, "Dünyanın en iyi taraftarlarına ve en iyi sporuna teşekkürler. Tüm muhteşem hatıralar için teşekkürler. Bu, bugüne dek aldığım en zor karar oldu ama huzurluyum. Hayallerini takip et, sıkı çalış ve bak bakalım ne olacak. Elveda boks" dedi.

2022 Seçimlerinde Aday

Sprocu kimliğinin yanı sıra siyasette de yer alan ünlü boksör, 2010 yılında ülkesinde Temsilciler Meclisi'ne, 2016'da da Senato'ya seçilmişti. Kısa süre önce, 2022 devlet başkanlığı seçimlerinde, halihazırda bu görevde bulunan Rodrigo Duterte'nin halefi olmaya aday olduğunu açıklayan Pacquiao, ülkesinde toplumun büyük bir kesimi tarafından ulusal kahraman olarak kabul ediliyor.

Filipinler'de ilgili yasalar gereği bir daha devlet başkanlığına aday olamayan Duterte, önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde, devlet başkanı seçilmesi halinde Manny Pacquiao'nun yardımcılığına talip olduğunu ifade etmişti. 

Manny Pacquiao Boks Filipinler