Dünyadaki Uzmanlar: Gençler ve Sağlıklı Kişiler Normale Dönmeli

TAKİP ET

Dünyanın farklı ülkelerinden 6 bine yakın bilim insanı ve sağlık uzmanı, hükumetlere virüs stratejilerini değiştirme çağrısı yaptı.

Dünyanın farklı yerlerinden binlerce uzman, hükumetlere salgın stratejilerini değiştirme çağrısında bulunarak, toplumun zayıf kesimlerinin koruma altına alınması, genç ve sağlıklı kişilerin ise normal yaşamlarına dönmesine izin verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Psikolojik Etkilere Dikkat Çektiler

Uygulanan kısıtlama politikalarıyla ilgili "büyük endişe duyduklarını" ifade eden araştırmacılar, kısıtlamaların toplum üzerinde ve bireylerin fiziksel ve ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğuna belirtti ve salgında zayıfların ve kırılgan kesimlerin koruma altına alınması, sağlıklı insanların ise günlük yaşamlarını sürdürmesi çağrısı yaptı.

'Great Barrington Deklarasyonu'

Massachusetts'de yayımlanan 'Great Barrington Deklarasyonu' adlı bildiri, burada üç bilim insanının imzasıyla başlayıp, dünyanın farklı bölgelerinden 6000'e yakın bilim insanı ve sağlık uzmanının yanı sıra 50 bin kişinin imzasını aldı. Bildiride düşük risk gruplarında virüsün yayılması ve böylece nüfusun önemli bir kesiminin virüse karşı bağışıklık kazanmasıyla salgının dindirilmesi öneriliyor.

Bildiride aynı zamanda okulların ve üniversitelerin örgün eğitim için açılması, spor ve kültürel aktivitelerin başlamasına izin verilmesi, restoranların açılması da dile getiriliyor.

eski normal gençler ve sağlıklı kişiler normale dönmeli Massachusetts 'Great Barrington Deklarasyonu' sağlık uzmanları çin virüsü korona virüs covid-19 salgın sağlık bakanlığı hükumetler stratejilerini değiştirmeli