Dünyanın En Büyük Bitkisi: 20 Bin Futbol Sahası Büyüklüğünde

TAKİP ET

Araştırmacılar Avustralya kıyılarında dünyanın en büyüt bitkisini keşfetti.

Euronews Türkçe'nin haberine göre Güney Avustralya'daki Flinders Üniversitesi ve Batı Avustralya Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, Avustralya'nın batı kıyısı açıklarında 180 kilometre uzunluğunda bir deniz otu keşfetti.

Shark Körfezi'nde keşfedilen deniz otunun yaklaşık 200 kilometrekarelik bir alana yayıldığını belirten araştırmacılar, Posidonia australis türü deniz otunun en az 4 bin 500 yaşında olduğunu bildirdi.

Tek bir tohumdan yayılarak bu geniş alana yayılan bitkinin keşfine ilişkin çalışmanın ortak yazarı Martin Breed, bitkiye ilişkin "Bu kadar uzun süre nasıl hayatta kaldığı ve büyüdüğü gerçekten kafa karıştırıcı" değerlendirmesinde bulundu.

Keşfedilen bitkinin benzerlerine göre 2 kat daha fazla kromozoma sahip olduğunu belirten araştırmacılar, dünyanın en büyük bitkisi olarak kayda geçen deniz otunun dış müdahale olmadığı takdirde büyümeye devam edeceğini açıkladı.

Denizin değişken şartlarına rağmen bitkinin binlerce yıldır nasıl hayatta kaldığına yönelik incelemeler sürüyor.

dünyanın en dünyanın en büyük bitkisi avustralya martin breed 20 bin futbol sahası büyüklüğünde deniz otu Posidonia australis