Dünyanın En Büyük Karnavalı Rio, Çin Virüsü Nedeniyle İptal Edildi

TAKİP ET

Rio karnavalı, Çin virüsü nedeniyle bu sene düzenlenemeyecek.

Her sene Brezilya'nın en büyük ikinci şehri olan Rio De Jenairo'da düzenlenen Rio Karnavalı'nın Çin virüsü salgını dolayısıyla bu sene ileri bir tarihe erteleneceği ya da tümüyle iptal edileceği açıklandı.

Rio De Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı açıklamada, karnavalın ekonomik ve kültür açıdan önemini bildiğini ancak ülkede Çin virüsünün ikinci dalgasının devam ettiğini ve aşılama çalışmalarıyla beraber enfeksiyon dalgasının güç kazandığını ifade ederek dev organizasyonun iptal edileceğini söyledi.

Paes şu anda yaz mevsiminin yaşandığı şehirde karnavalın temmuz ayına ertelenemeyeceğinin belirterek, "Karnavalı 2021'in ortasında düzenlemenin bence hiçbir mantıklı tarafı yok." diye dedi.

Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) sonra dünyada Çin virüsü nedeniyle  yaşanan can kaybının en yüksek görüldüğü ülke konumunda bulunuyor. Yaklaşık 210 milyon nüfusa sahip ülkede bugüne kadar Çin virüsünden dolayı 215 bine yakın kişi yaşamını yitirirken, 8.7 milyon vaka görüldü.

rio karnavalı brezilya virüs salgın iptal edildi