Dünyanın En Hızlı Ferrari'sini Alan AKP'li Vekil, Vergilerden Kurtulmak İçin Aracı Eşinin Üzerine Yaptı

TAKİP ET

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, SF90 model aracını eşinin üzerine yaptı.

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, fiyatı 680 bin Euro (6 milyon 800 bin lira) olan Ferrari marka araç aldı. Aracın ‘MA-MZ' harf grubuna tecil edildiği yani misafir araç statüsünde olduğu ortaya çıkınca Sofuoğlu'nun vergilerden kaçmak için aracı yabancı uyruklu olan eşinin üzerine yaptığı anlaşıldı. 

Sofuoğlu’nun satın aldığı 2021 model Ferrari SF90 Stradale aracın Türkiye fiyatı vergiler dahil 16 milyon lira civarında. Ancak aracı eşi Julia Looman Sofuoğlu üzerine yapan Sofuoğlu bu vergileri ödemeyecek. 

Sofuoğlu Yalnızca İki Kez Kürsüye Çıktı

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, 2018 yılından bu yana yalnızca 2 kez TBMM Genel Kurulu’nda kürsüye çıktı. Kürsüye çıktığı ilk seferinde yemin eden Sofuoğlu, diğer kürsüye çıkışında bütçe görüşmesi konuşması yapmıştı. 

O tarihten bu yana Meclis’te hiç konuşmayan Sofuoğlu’nun bugüne kadar da sadece bir tek kanun teklifinde imzası bulunuyor. 30 Haziran 2020’de gündeme gelen Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde imzası yer alan Sofuoğlu, hiç genel görüşme önergesinde bulunmadı. Meclis’te sadece Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görev alan Sofuoğlu, orada da tek bir kez konuştu ve özgeçmişinden bahsetti.

akp sakarya kenan sofuoğlu ferrari eşinin üzerine yaptı vergi