'Dünyanın En Saçma Binası' Yıkılacak

TAKİP ET

Google'a ''Dünyanın en saçma binası'' yazınca gelen bina Kurban Bayramı'nda yıkılacak.

Kahramanmaraş'ta bulunan Özel İdare İş Merkezi binası, mimari yapısı ve uyumsuz renkleriyle görenleri rahatsız ederken 'çirkinliğiyle' kısa sürede üne kavuştu. Arama moturu Google'a ''Dünyanın en saçma binası'' yazınca gelen bina, yıllarca sosyal medyada alay konusu oldu. 

1994'te yapılan ve yapıldığı günden bu yana mimarı anılan bina hakkında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin planladığı 'Şehir Meydanı' projesi kapsamında yıkım kararı alındı.

Bayramda Yıkıma Başlayacağız

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, özel idare binasını yıkacaklarını belirterek, "Kentin en merkezi yeri olan özel idare binamız ve adliye binamız yaklaşık 40 dönümlük bir alana sahip. Burada çok uzun süreli çalışma yaptık. Özel idare binasının fonksiyonel olmaması ve şehir siluetinin olmaması nedeniyle kentin kamuoyunda yıkılması konusunda çok ciddi bir fikir birliği oluştu. Bunun üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile çalışma yaptık. Bakanlığımız burayı kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Eskiden adliye binası ve daha sonra emniyet binası olarak kullanılan binanın yıkım işlerine başladık. İl Özel İdare binamızın yıkım sürecine başlandı. Binadaki iş yerlerindekilere Kurban Bayramına kadar süre verdik. Taşıma bedeli olarak onlara aynı zamanda destek verdik. İnşallah bayramda da bu binanın yıkımına başlayacağız" şeklinde konuştu.

kahramanmaraş dünyanın en saçma binası yıkılıyor google