'Dünyanın En Yalnız İnsanı' Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Medeniyetten uzak yaşayan kabilenin son üyesi olan ve "Çukurun İnsanı" yahut "Dünyanın en yalnız insanı" olarak bilinen yerli, hayatını kaybetti.

Brezilya'da ismi bilinmeyen ve "dünyanın en yalnız insanı" olarak anılan kabile üyesi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden yerli, medeniyetten uzakta yaşayan kabilenin son üyesiydi. 

BBC'nin haberine göre adı bilinmeyen yerli, 1998'de video kaydına alınmıştı. O zamandan bu yana yerlinin tamamen izole bir yaşam sürdüğü belirtildi. Söz konusu yerli hem saklanmak hem de hayvanları tuzağa düşürmek için kazdığı çukurlar nedeniyle "Çukurun İnsanı" olarak da nitelendiriliyordu.

"Çukurun İnsanı"nın cansız bedeni 23 Ağustos'ta saman evinin dışındaki hamakta bulundu; şiddete uğramadığı belirtilen ve kabilesinin son üyesi olarak ölen yerlinin 60 yaşında olduğu ve doğal nedenlerden öldüğü düşünülüyor. 


Tüm Kabilesi Öldürüldü


"Çukurun İnsanı"nın kabilesinin büyük bölümü 1970'lerde topraklarını genişletmek isteyen çiftlik sahipleri tarafından öldürülmüştü. Tanaru yerli bölgesinde yaşayan kabilenin yaşayan diğer üyeleri de 1995'te öldürülmüştü.
 

dünyanın en yalnız insanı brezilya çukurun insanı yerli kabile medeniyetten uzak kabile