Dur Türko, Sen Giremezsin: Halkın Kullanımına Açılacağı Söylenen Yeşil Alan Katarlılara Satıldı

TAKİP ET

Ataköy'de halkın kullanımına açılması vadedilen 124 bin metrekareli arsanın yarısının TOKİ tarafından Katarlılara satıldığı öğrenildi.

İrem Ece Çabuk'un haberine göre ihale ilanına göre kamuya açık olması gereken 68 dönümlük yeşil alan şu sıralar yalnızca Sea Peal projesindeki dairelerin sahipleri tarafından kullanılabilmekte.

İstanbul Çevre Konseyi Kurucu Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş olayla ilgili, "Ataköy sahilinde ve o civarda yaşayan halk kıyılarını Katarlılara kaptırdı. Katarlılara satılan bu yerler Anayasa'nın 56'ncı maddesine göre halkın malıdır. Kıyı Kanunu ve Çevre Kanunu'na göre de hakları vardır. Ancak devlet burada suç işlemiştir ve vatandaşlarını yok sayarak bu yerleri Katarlılara satmıştır" açıklamasını yaptı.

Katar Kıyılarını Yurttaşlarına Kapatarak Türk Vatandaşlarına Bu Yerleri Satar mı?

"Katarlılar acaba bize aynı jesti yapar mı? Kıyılarını yurttaşlarına kapatarak Türk vatandaşlarına bu yerleri satar mı? Bunları merak ediyorum. Yine TOKİ'nin Ataköy'de bulunan yeşil alanlarda buraları park yapıp halka açacağını ifade etmesine rağmen ne yazık ki yeni inşaatlar yaptığını ve buraları sattığını görüyoruz" diyen Çetintaş, "Bu tamamiyle kanun dışı ve Anayasa'nın 56'ncı maddesi ve diğer ilgili hükümlerine göre suç teşkil ediyor. Ancak gelin görün ki hiç kimse Anayasa'yı, yurttaşları da tanımıyor, dinlemiyor. Dolayısıyla burada tüm yurttaşlar eşit haklara sahip olmasına karşın devlet tanımıyor. O halde tüm yurttaşlar birleşip ispatlı olan bu suçlara karşı büyük bir direniş vermek zorundadır" ifadelerini kullandı.

dur türko sen giremezsin Halkın Kullanımına Açılacağı Söylenen Yeşil Alan Katarlılara Satıldı