Durmayan Hıçkırığı Nedeniyle Bir Ayda 15 Kilo Verdi

TAKİP ET

Bir ay önce yaşadığı mide rahatsızlığının ardından bitmeyen hıçkırık nöbetleri yaşamaya başlayan Çetinkaya kısa sürede 15 kilo verdi.

Yaşadığı Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bir ay önce mide rahatsızlığı geçiren Süleyman Çatinkaya, rahatsızlığı sonrasında bulantı, kusma ve hıçkırık nöbetleri geçirmeye başladı.

Hıçkırığı uykusunda dahi durmayan Çetinkaya şehirdeki birçok hastaneye başvurduysa da derdine deva bulamadı. Çetinkaya bu bir aylık sürede 80 kilodan 65 kiloya kadar indi.

Son olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü'ne başvuran Süleyman Çetinkaya'dan alınan kan örnekleri hastalığının teşhis edilebilmesi amacıyla 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

Yiyemiyorum, İçemiyorum, Uykumda Bile Devam Ediyor

Mesleği inşaat işçiliği olsa da şu anda işsiz olan Süleyman Çetinkaya yaşadıklarını "İlk başladığı zaman midemi üşütmüştüm. Ondan sonra bir seferde başladı. Bir aydır sürüyor. Ne sabah ne akşam durmuyor. Gastrolojide bir hafta yattım. İlaç tedavisi oldum. Uyurken de olduğu için gece yatamıyorum. Uykuya hasret kalmışım. Serum vurduktan sonra iyi geliyor, etkisi geçince devam ediyor. Hocalar şu an ilgileniyor. Kanımı alıp Samsun'a gönderdiler. Sağlığıma kavuşmak istiyorum. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Dün kan kustum. 80 kilodan 65 kiloya düştüm. Yiyemiyorum, içemiyorum. Ne yersem dışarı atıyorum. Hastalığıma bir çare bulunmasını istiyorum. Sağlığıma kavuşmak istiyorum" sözleriyle anlattı.

Çetinkaya'nın durumuna ilişkin bilgi veren Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebahat Taşdemir ise "Hastamız genç bir hasta. Bize bulantı, kusma, hıçkırık şikayetiyle geldi. Beyinde kusma merkezini, hıçkırık merkezinin lezyonlarında bu tür semptomlar çıkıyor. Çok başarılı tedavilerimiz oluyor şimdilerde. Kan tetkiklerini laboratuvarlara gönderdik. İnşallah iyileşecek" ifadelerini kullandı.

Durmayan Hıçkırığı Nedeniyle Bir Ayda 15 Kilo Verdi süleyman çetinkaya hıçkırık mide rahatsızlığı beyin dicle üniversitesi tıp fakültesi diyarbakır yenişehir