Durmuş Yılmaz'dan Nureddin Nebati'ye: Bakanlığınızı Geciktirdim, Kusura Bakmayın

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, Lütfi Elvan'ın görevden alınacağını daha önce söylemişti.

Bütçe görüşmeleri sırasında yeni Bakan Nebati’ye hitaben konuşan İyi Partili Durmuş Yılmaz, “Sayın Bakanım, attığım bir tweet’le de sizin Bakan olmanızı 10 gün geciktirdim, kusuruma bakmayın” dedi.
 

"Bu Gece Resmi Gazete'yi Takip Etmenizi Tavsiye Ediyorum"


19 Kasım'da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP TBMM Grup Toplantısı'nda kullandığı "Faizi savunanla beraber olmam, olamam" ifadeleri üzerine "Bu gece Resmi Gazete'yi takip etmenizi tavsiye ediyorum" diyen İyi Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz'ın kastettiği gelişme 2 Aralık’ta yaşanmış, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Lütfi Elvan'ın yerine Nureddin Nebati atanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2022 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında ilk kez “bakan” unvanıyla Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerine katıldı.


“Bütçe Yok ki Maliye Bakanı Olsun"


İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta konuşması sırasında, “Sayın Bakan, hayırlı olsun öncelikle” dedi. Bakan Nebati’nin Genel Kurul’da olmadığını fark eden Usta, “Sayın Başkan, nasıl yapacağız? Ben Maliye Bakanlığı üzerine konuşuyorum, Maliye Bakanı yok” dedi.

Bakan Nebati’nin Genel Kurul’da olmaması üzerine İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, “Bütçe yok ki Maliye Bakanı olsun. Sayın Başkan, bütçe var mı ki Maliye Bakanı olsun” ifadelerini kullandı.
 

"İşte Devlet Maalesef Böyle Yönetiliyor"


İYİ Partili Milletvekillerinin “ara verelim” talebi kabul edilmezken İyi Partili Usta, “İşte, devlet maalesef böyle yönetiliyor. Belki bir ihtiyaç için çıkmıştır, bakalım, görürüz şimdi. Yani, şunu söyleyecektim: Bakanlığı hayırlı olsun. Tabii, bir Bakanlık adaylık dönemi oldu Sayın Bakanın. Adaylık döneminde göz doldurucu beyanatları oldu ve sonrasında aday oldu. Hayırlı uğurlu olsun” dedi ve sorularını yöneltti.

durmuş yılmaz iyi parti erhan usta Ayhan Erel nureddin nebati Hazine ve Maliye Bakanlığı tbmm bütçe görüşmeleri