Durmuş Yılmaz 'Hayır' Dedi: Bu Kişiye 2 Yıl Ülkenin Kaderi Teslim Edilmemeli

TAKİP ET

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, tezkere oylamasında hayır demesinin nedenini açıkladı.

Dün oylanan Suriye ve Irak tezkerelerine İYİ Parti evet oyu verme kararı almış, ancak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz parti grubuna uymayarak hayır oyu vermişti.

TBMM'de düzenlenen İYİ Parti grup toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, "Bu yöneticiye iki yıl süreyle ülkenin kaderi teslim edilmemeli, gerekçem budur" dedi.

Yılmaz, bir gazetecinin "Parti yönetimi ile konuşmuş muydunuz efendim?" sorusuna ise "Genel Başkan bunun cevabını içerde verdi" yanıtını verdi.

"Ben İYİ Parti'de siyasete başladım, İYİ Parti'de siyaseti bitireceğim. Bir sıkıntı yok" diyen Yılmaz, "Genel Başkan içerde bu sorunun cevabını verdi. Baştan sona okursanız görürsünüz" diye konuştu.

İYİ Parti'nin evet oyu verdiği hatırlatılması üzerine ise Yılmaz, "Olabilir. Yani demokraside her şey mümkün. Yani herkesin aynı şeyi düşünmesi şart değil. Eğer bunu yaparsak ilerleriz. Yapamazsak o zaman tek taraflı oluruz ve dolayısıyla bugünkü sıkıntıların devamını sağlamış oluruz. Serbest düşüncede ilerleme var, serbest düşüncede aydınlık var, kalkınma var" ifadelerini kullandı.

"Benim Bildiğim Durmuş Abim Doğru Bildiği Yoldan Milim Sapmaz"

İYİ Parti'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada Akşener, Merkez Bankası'nın AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan talimat alarak faiz indirimine gitmesini hatırlatarak Durmuş Yılmaz'a esprili bir dille takılmış ve "Durmuş Başkanım, 'İyi ki emekli olmuşum' diyorsunuz değil mi? Sizin başkanlığınızda bu yapılsa ne yapardınız? Benim bildiğim Durmuş abim, kesin kavga ederdi. Doğru bildiği yoldan milim sapmaz" demişti.

Durmuş Yılmaz 'Hayır' Dedi Bu Kişiye 2 Yıl Ülkenin Kaderi Teslim Edilmemeli "Benim Bildiğim Durmuş Abim Doğru Bildiği Yoldan Milim Sapmaz"