Duvarlardaki Atatürk, Türkeş, İnönü Resimlerini Silmeye Kalkışınca Karşılarında Vatandaşı Buldular

TAKİP ET

Karayolları ekipleri günün erken saatlerinde Bolu Belediyesi'nin kavşak girişlerine yaptırdığı Atatürk, İnönü, Türkeş, Erbakan gibi isimlerin resimlerini boyayarak kapatmak için harekete geçti. Ancak kısa sürede bölgede toplanan vatandaşlar resimlerin önünde set olarak ekipleri engelledi.

Bolu Belediyesi, bir süre önce TEM Otoyolu Batı Gişeleri girişi üzerindeki duvarlara Büyük Atatürk'ün yanı sıra Türk siyasi tarihinin yakın dönemindeki önemli simaların resimlerini yaptırmıştı. Bugün sabaha karşı Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler aldıkları talimat üzerine söz konusu resimleri boyayarak kapatmak üzere harekete geçti.

Girişlerde yer alan Alparslan Türkeş ve Necmettin Erbakan'ın resimlerinin kapatıldığı sırada bölgeden geçmekte olan vatandaşlar, Bolu Belediyesi'ne ihbarda bulundu. Kısa süre içerisinde çalışmanın yürütüldüğü alana Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir geldi. Bu esnada vatandaşlar da toplanmaya başlayarak Karayolları ekiplerine tepki gösterdi.

Karayolları ekipleri, aldıkları talimat doğrultusunda çalışmaya devam etmek isteyince vatandaşlar Atatürk'ün resminin yer aldığı duvarın önüne geçerek set oluşturdu. Bunun üzerine ekipler, çalışmalarını durdurmak mecburiyetinde kaldı. Sonrasında bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Vatandaşların Belediye'ye haber vermesinin ardından bölgeye giden Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Özdemir de “Hiçbir siyaset gütmeden vefat etmiş devlet büyüklerimizin resmi var. Zarar görmesin diye camla kaplama yaptırdık. Bize sormadan, tebligat yapmadan kırmışlar. Kime ne zararı var. Niye boyuyorlar anlamak mümkün değil” sözleriyle olaya tepki gösterdi.

Gece saatlerinde olay yerine gelen Bolu Valisi Ahmet Ümit ise çalışmaya gerekçe olarak resimlerin trafik kazası riski yarattığını öne sürerek "Resimler, Trafik Kanunu ve diğer ilgili mevzuat çerçevesinde Karayolları’ndan izin alınmadan çizilmiş. Karayolunun güvenliğini tehlikeye düşürdüğü söylendi. Geçerken insanların dikkatini çekmek suretiyle trafik kazasına sebebiyet olabileceği düşünülmüş. Karayolları bir çalışma başlattı ama durduracağız. Konunun gerekli kurumlar tarafından gerekli işlemler yapılmak suretiyle çözülmesi yolunun deneyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Atatürk Alparslan Türkeş Bolu Belediyesi İsmet İnönü Necmettin Erbakan İzzet Baysal Karayolları Genel Müdürlüğü Vali Ahmet Ümit Rasim Özdemir