Duygu Delen'in Annesi: Ev Hapsi Ona Ödül Gibi Oldu

TAKİP ET

Duygu Delen'in cinayet zanlısı olarak yargılanan Mehmet Kaplan'ın dün görülen duruşmada ev hapsi şartıyla tahliye edilmesine, anne Şenel Delen tepki gösterdi.

Duygu Delen, 13 Ağustos 2020'de gerçekleşen olayda Mehmet Kaplan'ın evinin bulunduğu apartmanın 4. katındaki balkonundan düşmüş ve 17 yaşında hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Duygu Delen'in cinayet zanlısı olarak tutuklanan ve "kasten öldürme", "cinsel istismar" "hakaret" ve "yağma" suçlarından 32 yıla kadar hapsi istenen Mehmet Kaplan'ın davanın dün görülen duruşmasında ev hapsi şartıyla tahliyesine karar verilmişti. Mahkemenin kararına ise Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edilmişti.

Başsavcılığın itirazı sonrasında 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dosyanın incelendiği ve önümüzdeki hafta içinde mahkemenin ev hapsi kararının incelenerek Kaplan'ın tekrar tutuklanıp tutuklanmayacağına karar verileceği açıklandı.

Ödül Gibi

Mehmet Kaplan'a verilen ev hapsi kararına isyan eden anne Şenel Delen, "Daha önce de bir cinayet işleyen ve reşit olmayan kızımı öldüren Mehmet Kaplan, dosyada hiçbir değişiklik olmadan nasıl olur da serbest bırakılabilir? Bizi bir kere daha öldürdüler, kızımı bir kez daha öldürdüler. Buradan Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanımıza sesleniyorum. Bu işi çözse çözse onlar çözer. Onlardan yardım bekliyorum. Çok kötü olduğum için birkaç duruşmaya çıkamadım. Psikolojik tedavi görüyorum ve adaletin sağlanmasını istiyorum. Pazartesi günü hukukçularımızla, adliye önünde açıklama yapacağız. Verilen karara savcılık da itiraz etti. Biz de bu itiraz kararını doğru buluyoruz. Zaten ev hapsine çarptırılmak ona ödül gibi oldu. Umarım en kısa zamanda tekrar içeriye girer. Tekrar adalet yerini bulur" dedi.

 

Duygu Delen'in Annesi Ev Hapsi Ona Ödül Gibi Oldu Duygu Delen'in cinayet zanlısı olarak yargılanan Mehmet Kaplan'ın dün görülen duruşmada ev hapsi şartıyla tahliye edilmesine Duygu Delen'in annesi t