Duygu Delen'in Katil Zanlısı Mehmet Kaplan Tahliye Edildi

TAKİP ET

Gaziantep'te balkondan düşen ve sonrasında hayatını kaybeden Duygu Delen (17) davasında yargılanan şüpheli Mehmet Kaplan'ın ev hapsi şartıyla tahliyesine karar verildi.

Mahkemede, 2 gün önce bir esnafın kendisine "Amcası Yasin Kaplan ve bir yakını seninle görüşmek istiyor” dediğini belirten baba Bülent Delen, “Ben ise onlara ‘Asla böyle bir şey ile yanıma gelmeyin' dedim. Annesinin psikolojisi bozuldu. Bundan dolayı mahkemeye gelemiyor. Şuan da benimle ne görüşmek istiyorlar. Bizim para pulla işimiz olmaz. Herkesin parası olabilir bizim şerefimiz var. Ben mahkemenizin adaletine güveniyorum” dedi.

3 ayrı bilirkişi raporunda çelişkiler bulunduğunu belirten Delen ailesinin avukatı Mehmet Balcı, Nadir Arıcan'ıın raporunun Hakan Kar'ın raporunda ortaya koyulanları çürütmek üzere hazırlandığını belirterek “Sanığın aleyhine olan hiçbir hususa değinmemiş. Bilirkişiler tarafsız bir şekilde rapor hazırlamamışlardır. Ne Duygu oraya intihar etmek için gitti ne de Mehmet Duygu'yu öldürmek için çağırdı. 12 sayfa duruşma tutanağı oldu tutanağın 8 sayfası karşı avukatların ısmarlama çağırdıkları bilirkişi uzmanının yanıtlarından oluşuyor. Kimin lehine rapor yazdılarsa onun lehine tanıklık yaptılar. Hakan Kar raporu 25 Eylül 2020 tarihlidir. İki bilirkişinin imzaladığı rapor 15 Aralık 2020 tarihlidir. En son hazırlanan raporda 26 Nisan 2021 tarihlidir. Bu üç raporu inceleyecek tarafsız bir bilirkişiden rapor alınması gerektiği kanısındayım” şeklinde konuştu.

Balcı'nın “Olayın olduğu gün 6 polisin imzasının bulunduğu tutanakta sanığın olayın oluşuna ilişkin anlatımları ile sonrasında alınan savunması çelişkilidir. Sanığın olay günü kaydettiği görüntüleri Duygu’ya yönelik tehdit unsuru olarak kullandığı kanaatindeyiz. Biz Mehmet Kaplan’ın öldürme fiilinin faili olduğunu düşünmekteyiz. Sanığın tutukluluk halinin devamını talep ederiz” dediği davada savcılık adli tıp ve bilirkişi raporlarındaki çelişkiler nedeniyle Adli Tıp Kurumu Üst Kurulu'ndan yeniden rapor istenmesi ve cinayet şüphelisi Kaplan'ın tutukluluğunun devamını talep etti.

Mehmet Kaplan'ın Savunması

Şüpheli Mehmet Kaplan duruşmada "Olayı yaşayan benim. Ben 300 gündür neden, hangi şüpheye dayanarak tutuklandığımı bilmiyorum. Buna rağmen sesimi çıkarmadım. Geciken adalet, adalet değildir. Bana şımarık, psikopat, zengin züppesi her şey diyebilirsiniz. Ama ben artık Duygu'nun hatırasına mahkemede zarar verilmesini istemiyorum. 17 günlük kısıtlamada kimse evinde duramazken ben 300 gündür cezaevindeyim. 4.5 ay tek başıma bir hücrede kaldım. Tahliyemi talep ediyorum. Neden suçlandığımı bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Sanık avukatı Enes Akbulut ise "Yarınki gazete manşetlerini belirlemeye çalışıyorlar. Biz cinsel istismar ile ilgili hususları dile getirmezken meslektaşım her duruşmada dile getiriyor. Olayın orijininin cinayet mi, intihar mı, kaza mı olduğu noktasında kesin bir şey yok. Müvekkilim Hakan Kar'ın raporuyla tutuklandı. Bu iddianame onun raporuyla hazırlandı. Bugün sorduğumuz soruları da ‘Bilimsel olan şeylere cevap vermem' diyerek yanıtlamadı. Somut veriler var. Mehmet'in Duygu'nun yanına gitme görüntüsü var. Raporunda Mehmet'i cani göstermeye çalışıyor. Hiç görmediği bir şeyi yorumluyor ama görüntüleri olan bir durumu yorumlamıyor. Karşı taraf bir senaryo çizmiş. Bu senaryonun bilimsel olarak çöktüğünü bugün gördüler. Biz müvekkilimizin tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti ise Duygu Delen'in bedenindeki ekimozların nasıl ortaya çıktığı ve düşerken bilincinin açık mı, kapalı mı olduğu ve ölümün bir intihar mı, cinayet mi olduğu hususunda yeni bir rapor hazırlanması için dosyanın topluca Adli Tıp Üst Kurulu'na gönderilmesine, sanık Mehmet Kaplan'ın ise bu sürede ev hapsi şartıyla tahliye edilmesine hükmetti.

Duygu Delen'in Düştükten Sonraki Videosu

13 Ağustos 2020 tarihinde Gaziantep Şehitkamil'de gerçekleşen olayla 17 yaşında yaşamını yitiren Duygu Delen'in, 4. kattan düştükten sonra sanık Kaplan tarafından saldırıya uğradığı görüntüler güvenlik kameralarına yansımıştı.

Kaplan olayın ardından "kasten öldürme" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlarından tutuklanmış, mahkemeye sunulan ilk adli tıp raporunda Duygu Delen'in ölmeden önce düşmeye bağlı olmayan darp izleri tespit edilmişti.

Mehmet Kaplan'ın Yargıyla Arası Oldukça İyi

Mehmet Kaplan 2019 yılı Ocak ayında Gaziantep Masalpark Tramvay Durağı yaya geçidinde bir çocuk annesi Zeynep Berna Atay'a (35) otomobille çarparak öldürmüştü.

Kaplan; ehliyetsiz olduğu, kaza esnasında 210 promil alkollü olduğu ve saatte en az 120 kilometre süratle giderken Atay'a çarptığı ortaya çıkmasına rağmen mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Duygu Delen'in Katil Zanlısı Mehmet Kaplan Tahliye Edildi