Duygu Delen'in Katil Zanlısı Mehmet Kaplan'ın Yeniden Tutuklanmasına Karar Verildi

TAKİP ET

Gaziantep'te Duygu Delen'in (17) balkondan düşerek hayatını kaybettiği olayda "kasten öldürme" ve "cinsel istismar" suçlamasıyla tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen Mehmet Kaplan'ın yeniden tutuklanmasına karar verildi.

13 Ağustos 2020 tarihinde Gaziantep Şehitkamil'de gerçekleşen olayla 17 yaşında yaşamını yitiren Duygu Delen'in, 4. kattan düştükten sonra sanık Kaplan tarafından saldırıya uğradığı görüntüler güvenlik kameralarına yansımıştı.

Kaplan olayın ardından "kasten öldürme" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlarından tutuklanmış, mahkemeye sunulan ilk adli tıp raporunda Duygu Delen'in ölmeden önce düşmeye bağlı olmayan darp izleri tespit edilmiş ve mahkeme heyeti son duruşmada verdiği kararda, Duygu Delen'in bedenindeki ekimozların nasıl ortaya çıktığı ve düşerken bilincinin açık mı, kapalı mı olduğu ve ölümün bir intihar mı, cinayet mi olduğu hususunda yeni bir rapor hazırlanması için dosyanın topluca Adli Tıp Üst Kurulu'na gönderilmesine, sanık Mehmet Kaplan'ın ise bu sürede ev hapsi şartıyla tahliye edilmesine hükmetmişti.

Tahliye kararına isyan eden anne Şenel Delen, "Daha önce de bir cinayet işleyen ve reşit olmayan kızımı öldüren Mehmet Kaplan, dosyada hiçbir değişiklik olmadan nasıl olur da serbest bırakılabilir? Bizi bir kere daha öldürdüler, kızımı bir kez daha öldürdüler. Buradan Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanımıza sesleniyorum. Bu işi çözse çözse onlar çözer. Onlardan yardım bekliyorum. Çok kötü olduğum için birkaç duruşmaya çıkamadım. Psikolojik tedavi görüyorum ve adaletin sağlanmasını istiyorum. Pazartesi günü hukukçularımızla, adliye önünde açıklama yapacağız. Verilen karara savcılık da itiraz etti. Biz de bu itiraz kararını doğru buluyoruz. Zaten ev hapsine çarptırılmak ona ödül gibi oldu. Umarım en kısa zamanda tekrar içeriye girer. Tekrar adalet yerini bulur" demiş sonrasında ise Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ve Duygu Delen'in ailesi mahkemenin kararına itiraz etmişti.

Üst Mahkeme olan 11. Ağır Ceza Mahkemesi, itiraz başvurusunu değerlendirerek sanık Mehmet Kaplan'ın tekrar tutuklanmasına hükmetti. Sanık Mehmet Kaplan, tekrar cezaevine gönderilecek.

Mehmet Kaplan'ın Yeniden Tutuklanmasına Karar Verildi duygu delen katil zanlısı