Düzce'de Roma Dönemine Ait Heykel Başı Bulundu

TAKİP ET

Düzce'deki Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen bir heykel başı bulundu.

Düzce’de, Konuralp bölgesindeki, tarihi M.Ö. 3. yüzyıla uzanan Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları, 60 personel ve 6 arkeologla devam ediyor.

Yürütülen çalışmalarda, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen yarım heykel başına rastlandı. Pürdikkat çıkarılan heykel başı, temizlendikten sonra Konuralp Müzesi müdürlüğüne teslim edildi. Önümüzdeki günlerde devam edecek kazılarda heykelin kalan parçalarının da gün yüzüne çıkarılması öngörülüyor.

“Geçmişin İzleri Gün Işığına Çıkıyor"

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, heykel başının oldukça büyük bir tarihi öneme sahip olduğunu ifade etti. Özlü, ifadesinde şu sözlere yer verdi:

"Düzce Konuralp Antik Kenti'nden adeta tarih fışkırarak bizi ve tarihçileri şaşırtmaya devam ediyor. Bunun son örneği, gün yüzüne çıkarılan heykel başı oldu. Çok kısa bir zaman diliminde Konuralp Antik Kent tiyatro kazı alanında büyük bir ilerleme kaydettik. Her geçen gün geçmişin izleri gün ışığına çıkıyor. Konuralp, buram buram tarih kokuyor."

antik kent düzce Roma İmparatorluğu heykel faruk özlü hasan ören ören yeri örenyeri kalıntı konuralp müze