DW: Döneri Berlin'de Yaşayan Bir Türk İcat Etmiş

TAKİP ET

Deutsche Welle'nin bir haberinde dönerin Berlin'de bir Türk tarafından bulunduğu iddia edildi.

Deutsche Welle'den Rachel Stewart, Meet the Germans'ın bugün yayımlanan yeni bölümünde Almanya'da yaşayan Türklerin kültürlerini inceledi. 

Haberde, dönerin Almanya'da yaşayan bir Türk tarafından icat edildiği -en azından- popüler hale getirildiği iddia edildi.

Rachel Stewart "Hatta bir efsaneye göre döner kebabın bu halini Berlin'de yaşayan bir Türk icat etmiş veya en azından popüler hale getirmiş" dedi.

Döner sektörünün artık Almanya'da milyar euroluk hacme ulaşan bir endüstriye dönüştüğünü belirten Stewart, Almanya'nın Türkiye'den sonra en fazla Türk'e ev sahipliği yapan ülke olduğunu hatırlattı.

Türkiye'deki Yabancı Menşeli Basın Organları

DW Türkçe, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de özgür basını yok etmesiyle birlikte yabancı sermayesiyle ayakta kalabilen basın organlarından biri. 

Rus propaganda organı Sputnik, Fransız propaganda organı Euronews, İngiliz propaganda organı BBC'nin yanı sıra Türkiye'de propaganda faaliyetlerini sürdüren DW Türkçe, Türkiye'deki yasa dışı göçmenlerle ve sözde azınlık sorunlarıyla ilgili gereğinden fazla "hassas".

Ancak editöryal politika olarak Yunanistan'ın ülkeye girmeye çalışan göçmenlere ses topuyla saldırmasını ya da bu göçmenleri Ege Denizi'nde öldürmeye kalkması karşısında "göğe bakıyor". DW ve Sputnik'in propaganda faaliyetlerine karşı hazırlanmış bir 'meme':

dw döner rachel stewart berlin türk icat etmiş DW Türkçe Türk almanya