E-ihracat Yapmak için Bilmeniz Gereken 5 Kritik Nokta

TAKİP ET

Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konular hakkında bilgi sahibi olarak e-ihracat ile internetten ürün satmaya başlayabilirsiniz.

E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak son dönemlerin en popüler konusu arasında yer alıyor. Çünkü e-ihracat ile yurtdışına ürün satan markalar hem markalarını global bir boyuta taşıyor hem de aslına bakıldığında döviz geliri elde ediyor. Bunun yanı sıra e-ihracat firmalarının hedef kitleleri de oldukça genişliyor. Bu avantajlı durumlardan dolayı e-ihracat ile ürün satmak isteyen kişi ve işletme sayısı her geçen gün artış göstermektedir.

E-ihracat ile yurtdışına ürün satışı yapacak olan kişi ve işletmelerin ise profesyonel bir şekilde e-ihracat yapmak için önem vermesi gereken belirli konular bulunmaktadır. E-ihracat Yapmak için Bilmeniz Gereken 5 Kritik Nokta adlı bu yazımızda sizlere e-ihracat ile ilgili kritik durumlar hakkında bilgi vereceğiz.

Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konular hakkında bilgi sahibi olarak e-ihracat ile internetten ürün satmaya başlayabilirsiniz.

E-ihracat Pazar Ülkesi Seçimi

E-ihracat nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken ilk konular arasında e-ihracat Pazar ülkesi seçimi yer alıyor. Çünkü markalar ne kadar doğru bir ülkede faaliyet gösterirse o kadar daha kolay bir şekilde e-ihracat yapıyor. Pazar ülkesi seçimi yaparken de markaların belirli noktaları göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekiyor.

●    E-ihracat Pazar büyüklüğü
●    İlgili ülkede konuşulan diller
●    Mobil uygulama kullanım oranı
●    E-ihracat yapan marka sayısı
●    Rakipler
●    Rakiplerin büyüklüğü
●    Gümrük Kuralları

Gibi önemli noktalar göz önünde bulundurularak e-ihracat yapılacak ülkenin seçiminin yapılması gerekiyor. Böylece markalar doğru bir Pazar ülkesi seçimi yaparak e-ihracatta başarılı olma şansını arttırıyor. 

E-ihracat ile Satılacak Ürünler

E-ihracat nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan her markanın önem vermesi gereken konular arasında e-ihracat ile satılacak ürünler de yer alıyor. Çünkü markalar hedef Pazar ülkelerinde satacakları ürünlere ne kadar doğru bir şekilde karar verirlerse e-ihracatta o kadar hızlı başarılı oluyor. Bu nedenle e-ihracat ile yurtdışına ürün satacak olan her markanın belirli sorular kapsamında satacağı ürün ve hizmetlere karar vermesi gerekiyor.

●    İlgili Pazar ülkesinde en çok satılan ürünler neler
●    İlgili Pazar ülkesinde trend olan ürünler neler
●    E-ihracat hacmi hangi sektörlerde fazla

Sorusuna yanıt bulan markalar ürün ve hizmetlerini ilgili Pazar ülkesinde daha kolay bir şekilde satma imkânı buluyor. Sizler de bu sorulara yanıt arayabilir ve e-ihracat ile ne satabilirim sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

E-ihracat Sitesi Kurulumu

E-ihracat sitesi kurulumu da e-ihracat nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken konuların başında yer alıyor. Çünkü kurulacak sanal mağaza ne kadar hedef kitlenizin ilgisini çekerse e-ihracatta başarılı olma ihtimaliniz o kadar artış gösteriyor. 

Bu nedenle e-ihracat sitesi kurarken profesyonel hareket etmek isteyen markaların Ticimax gibi hazır e-ihracat paketlerine yönelmesi gerekiyor. Çünkü hazır e-ihracat paketleri sayesinde işletmeler sitelerini hızlı bir şekilde kurabiliyor ve bununla beraber profesyonel modül ve entegrasyonlardan yararlanarak e-ihracatta daha kolay başarılı olabiliyor.

Sizler de profesyonel bir şekilde e-ihracat yapmak ve ilgili Pazar ülkenizde başarılı olan firmalar arasında yer almak istiyorsanız e-ihracat sitesi kurulumunda Ticimax hazır e-ihracat paketlerini tercih edebilirsiniz. Böylece profesyonel bir şekilde e-ihracat yapabilir, ürün ve hizmetlerinizi ön olana çıkarabilirsiniz. 

E-ihracat Sitesi Tasarımı

E-ihracat sitesi kurulumunu gerçekleştiren ve e-ihracat nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan her markanın önem vermesi gereken bir diğer nokta da e-ihracat sitesi tasarımıdır. Çünkü bir e-ihracat sitesi ne kadar profesyonel bir şekilde tasarlanırsa sitenize giren kişiler o kadar markanıza güvenecektir.

Bu nedenle e-ihracat sitesi tasarlarken önem vermeniz gereken belirli noktalar bulunmaktadır.

●    Sitenizde Kullanılan Tema
●    Ürün Fotoğrafları ve Videoları
●    Ürün Açıklamaları 
●    Kurumsal Kimliğin Yansıtılması
●    Ödeme Sayfası Tasarımı

Gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak sitenizi tasarlayabilirsiniz. Böylece profesyonel bir şekilde site tasarımı yaparak e-ihracat nasıl yapılır sorusuna cevap bulabilir ve satışlarınıza başlayabilirsiniz.

E-ihracat Siteniz İçin Reklamlar Verin

E-ihracat ile ürün ve hizmet satışı yapacak işletmelerin hedef kitlesine ulaşmak için belirli reklam çalışmaları yapması gerekir. Çünkü yapacağınız reklam çalışmaları satışlarınızı artırmanızda etkili olacaktır. 

Bu noktada markalar daha çok sosyal medya reklamları ve arama motoru reklamlarını tercih eder. Sizler de bu tür reklam çalışmaları yapabilir ve hedef kitlenize ulaşarak satışlarınızı artırabilirsiniz. 

Ticimax ile E-ihracat Yapın

E-ihracat nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyorsanız sizler de sitenizi Ticimax ile kurabilir ve e-ihracat alt yapısında yer alan modül ve özellikler ile başarıyı yakalayabilirsiniz. 

Ticimax demo talep formunu doldurarak e-ticaret alt yapılarını 15 gün boyunca deneyebilir ve deneme süresinin ardından e-ticarette Ticimax ile doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Instagram, Youtube, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından takip edebilir ve e-ticaret ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz. 
 

e-ihracat yapmak için bilmeniz gereken 5 kritik nokta ticimax demo talep site web sitesi gümrük vergi ticaret