E-spor Cinayeti: Rakip Takımdaki Oyuncuyu Oyun Bahanesiyle Çağırıp Öldürdü

TAKİP ET

Brezilya'da Call of Duty: Mobile oyuncusu Guilherme Alves Costa, rakip takımda mücadele eden Oliveira Bueno da Silva'yı oyun oynama bahanesiyle çağırıp bıçaklayarak öldürdü.

Brezilya’da e-spor oyuncuları arasındaki rekabete kan bulaştı. Söz konusu oyun camasında adını duyuran 19 yaşındaki Oliveira Bueno da Silva, Call of Duty: Mobile oyununda rakip takımlarda mücadele ettiği 18 yaşındaki Guilherme Alves Costa’nın evinde ölü bulundu. 

Ortak bir turnuvaya katılmak için sözleşen Silva ve Costa, Costa'nın Sao Paulo’daki evinde bir araya geldi. Oyun oynayacaklarını zanneden Silva, Costa’nın bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Costa, akıl almaz olaya ait görüntüleri paylaşınca, takipçileri polise ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen polis, Silva’nın cansız bedenini buldu. Costa tutuklanırken, verdiği ilk ifadede, “Bunu istediğim için yaptım. Durumun ciddiyetini biliyorum” dedi. Costa’nın bilgisayarında cinayetin fotoğraflarını bulan polis, olayın planlı şekilde gerçekleştirildiği ihtimalinin son derece arttığını belirtti.

Fantastic Brazil Impact (FBI) takımıyla mücadele eden Silva, oyunda takma isim olarak güneş anlamına gelen ‘Sol’ü kullanıyordu. Yaşananlar sonrası derin bir üzüntü duyan Fantastic Brazil Impact üyeleri, “O inanılmaz bir insandı. Güneş her sabah doğduğunda onu hatırlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

costa silva brezilya e spor oyun call of duty mobile cinayet oyun cinayeti e spor cinayeti planlı bıçakladı öldürdü çağırdı bahane