EBA'nın Çökmesini Bu Sözlerle Açıkladı: Siber Saldırı Zannettik Meğer Bizim Öğrencilermiş

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitimde öğrencilerin yönlendirildiği EBA'nın çökmesine ilişkin "Siber saldırı zannettik, meğer bizim öğrencilermiş" açıklamasında bulundu.

Çin Virüsü'nün Türkiye'de görülmesinin ardından kısa süre içerisinde okulların tatil edilmesiyle başlayan uzaktan eğitim sürecinde, aradan geçen aylara rağmen aksaklıklara bir çözüm bulunamıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın içine düştüğü çaresizliğin en somut tablosu ise Bakan Ziya Selçuk'un son açıklamaları oldu.

Selçuk, EBA'nın çökmesine ilişkin "Siber saldırı zannettik, meğer bizim öğrencilermiş" ifadelerini kullanırken benzeri bir sorunun tekrarlanmayacağına ilişkin de teminat veremedi ve "Şu andaki veriler olmayacağını gösteriyor" diye konuştu.

 

Hürriyet gazetesinden Gamze Kalyoncu’nun haberine göre  Selçuk, "EBA’nın dört saatliğine ‘login’ süresi iki saniyeden 30 saniyeye çıktı. Dört saat bu sürdü ve buna ‘Çöktü’ denildi. Bu dört saat içerisinde neden çöktüğüyle ilgili ki -tırnak içinde- neden yavaşladığıyla ilgili yaptığımız çalışmalar şunu gösteriyor: İki tane uluslararası siber saldırı var, bunu dışında bütün öğrencilerin hemen dönemin başında aniden sisteme girmesi ‘Bir siber saldırı var’ düşüncesi oluşturmuş ve bizim Telekom hizmetleriyle ilgili bir sınırlama getirilmiş yani ‘Bir saldırı var.’ Hâlbuki bizim çocuklar bunlar yani saldırı falan yok, onlar derse girmeye çalışıyorlar. Sonra bu anlaşıldığında derhâl açıldı ilgili ‘server’ ve altyapılar normale döndü" dedi.

ziya selçuk milli eğitim bakanlığı uzaktan eğitim eba eba neden çöktü eba çöktü mü siber saldırı