Ebu Hanzala Kod Adlı Teröristin 22 Yıla Kadar Hapsi İstendi

TAKİP ET

Ebu Hanzala kod adıyla bilinen teröristin "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk isimli teröristin "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. 

Mütalaasını açıklayan savcı, Halis Bayancuk’un örgüt üyelerine talimat verme, inisiyatif kullanma gibi yöneticilik faaliyetlerinde bulunduğunu belirterek bu faaliyetlerin “Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçunu oluşturduğunu ifade etti. Savcı, Bayancuk’un “Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. 

Heyet, ara kararını açıklayarak mütalaaya karşı savunma hazırlaması için sanığa süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. 

Halis Bayancuk, daha önce Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde IŞİD'le bağlantılı olarak "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan yargılanıyordu. Bayancuk için daha sonra El Kaide bağlantılı olarak "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" davası oluşunca iki davanın birleştirilmesi kararı alındı. Halis Bayancuk'un yargılandığı her iki mahkemedeki davalar, daha önce çeşitli nedenlerle bozularak mahkemelerine iade edilmişti.

ebu hanzala terörist el kaide mahkeme dava hapis 22 yıl