Ecevit'in 1992'de Yaptığı Açıklama Yeniden Gündemde: Sırf Güneydoğuda Biraz Daha Oy Alabilmek İçin...

TAKİP ET

CHP ve DSP'nin liderliğini yapmış olan Bülent Ecevit'in CHP'ye ilişkin sözleri yeniden gündeme geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve 1980 darbesinde kapatılmasının ardından Demokratik Sol Parti'nin Genel Başkanı olarak uzun yıllar görev yapan Bülent Ecevit'in 1992'de yaptığı o açıklama yeniden gündeme geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetiminde Cumhuriyet Halk Partisi, Kılıçdaroğlu'nun "Yeni CHP" açılımıyla alışıldık siyasi konumunu terk ederek farklı arayışlara yöneldi.

Kılıçdaroğlu: Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta Çiftçilere Elektriği Tamamen Bedava Vereceğiz


Diyarbakır'ı ziyaret ederek "Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer" diyen ve güneydoğudaki "6 il"in çiftçileri için bedava elektrik vadeden Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin Grup Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu ise tutuklu eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözcülüğünü yapmakla, 24 Nisan'da Ermeni tezlerini savunarak "yüzleşme" istemekle meşgul. 

Selahattin Demirtaş'ın Yeni Yıl Mesajını İletmek CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na Düştü

CHP'li Tuncay Özkan, Selahattin Demirtaş'ı Övmelere Doyamadı

24 Nisan'la 'Yüzleşme' İsteyen CHP'li Xezgin Tanrıkulu Hakkında Soruşturma Başlatıldı


Cumhuriyet Halk Partisi farklı siyasi arayışlara yönelerek savrulurken CHP'nin İnönü'den sonraki lideri olan Bülent Ecevit'in 1992'de 32. Gün'de yaptığı açıklama yeniden gündeme geldi. Müteveffa Ecevit şöyle söylemişti:

"Cumhuriyet Halk Partisi, Misak-ı Milli'den ve Kuvayı Milliye'den doğmuş bir partidir. Yani Türkiye'nin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumak için ant içenlerin kurdukları bir partidir. 

O halde sırf güneydoğuda biraz daha fazla oy alabilmek uğruna Türkiye'yi bölmek istediklerini açıkça dile getiren kimseleri sırtında Meclis'e taşımış olan bir parti asla Cumhuriyet Halk Partisi'nin mirasçılığı iddiasında bulunamaz."

Ecevit bu açıklamasında Sosyal Demokrat Halkçı Parti'yi hedef alıyor ve "bu hatayı işleyen SHP'nin CHP'nin mirasçılığı iddiasını asla savunamayacağını ifade ediyordu.
 

bülent ecevit 1992 yaptığı açıklama yeniden gündemde sırf güneydoğudan biraz daha fazla oy alabilmek uğruna türkiyeyi bölmek isteyenleri