ECFR Raporu: Avrupalılar Türkiye'yi Rusya ve Çin'den Daha Ciddi Bir Tehdit Unsuru Olarak Görüyor

TAKİP ET

ECFR tarafından hazırlanan raporda, Avrupalıların Türkiye'yi birliğin stratejik ortağı veya müttefiki olarak değil 'hasmı' veya 'düşmanı' olarak gördüğünü belirtildi.

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR), 12 Avrupa Birliği ülkesinde yapılan anket sonuçlarına göre bir rapor hazırladı. Raporda Avrupalıların Türkiye'yi birliğin stratejik ortağı veya müttefiki olarak değil 'hasmı' veya 'düşmanı' olarak gördüğü, Türkiye'nin AB için Rusya veya Çin'den daha ciddi bir tehdit unsuru olduğu belirtildi. 

Ankete katılan katılımcılar Rusya ve Çin'i 'stratejik ortaklar' olarak değerlendirilirken tüm ülkeler içerisinde 'Türkiye' Avrupalılar tarafından 'hasım' olarak tanımlanan tek ülke oldu.

Fransa ve Almanya, Türkleri 'Baş Düşman' Olarak Görüyor 

Yüzde 53 oranla Fransa ve yüzde 52 oranla Almanya, 'Türkiye'yi 'birliğin baş düşmanı' olarak görüyor. Fransa ve Almanya'yı yüzde 45 ile Hollanda, yüzde 42 ile Danimarka ve yüzde 40 ile İsveç takip ediyor. 

Ayrıca Avrupalılar, Türkiye ve işgalci Çin'i bir tutarak insan hakları ve demokratik değerleri ihlal ettiği takdirde iki ülkenin de AB tarafından eleştirilmesini istiyor.

Avrupalılar diğer ülkeleri de Türkiye'ye tepki göstermeye davet ediyor.

avrupa birliği ecfr dış ilişkiler konseyi çin türkiye stratejik tehdit unsur