Eda Nur Kaplan'ın Ölümünün Ardından Şüphelilerden Biri Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Eda Nur Kaplan'ı istismar ettiği söylenilen saldırganlardan biri gözaltına alındı.

Mehmet A. ve Yusuf G. isimli kişiler tarafından istismara uğradığını söyleyerek şikayetçi olan Eda Nur Kaplan, istismarcıları serbest bırakılıp kendisine yeniden cinsel istismarda bulununca yaşamına son vermişti. 

Kendisini ablasıyla yaşadığı evin balkonundan aşağı atarak intihar eden Kaplan'ın ölümünün ardından olay sosyal medyada tepki çekince emniyet güçleri harekete geçti. Kaplan'ın başından geçen olayları anlatmasına rağmen saldırganların serbest bırakılmasına tepki gösterilince ekipler Yusuf G.'yi gözaltına aldı. 

Bir süredir aranan Yusuf G., Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Yusuf G.'nin emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık sorgusu için Ankara Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor. 

Annesine Mesaj Atmıştı

İntihar etmeden önce annesine mesaj atan genç kızın, "Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Hep içine attı. Ama o da çok birikti. Dayanamıyor artık. Hiçbir şeylerin güzel olacağına inancı kalmadı. Her gün canı acıyacağına bir gün acısın deyip gidiyorum. Hakkını helal et. Ömer'i, ablamı, Aleyna'yı Almanya'yı çok seviyorum. Unutmayın beni. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen. Ben katlanamıyorum, dimdik duramıyorum siz durun. Neyse hepinizi çok seviyorum, iyi bakın kendinize. Ben yapamadım ama siz güzel günler için yaşayın" ifadelerini kullandığı görülmüştü. 

eda nur kaplan annesi mesaj istismar yusuf gözaltına alındı tecavüz serbest intihar