Edirne Belediyesinden 2 Bin Kişiye Maddi Destek

TAKİP ET

Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de salgın sebebiyle iş yerleri kapanan yaklaşık 2 bin çalışana 3 ay süreyle maddi destekte bulunacaklarını açıkladı.

Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de salgın sebebiyle mağdur olan ve işyerleri kapanan yaklaşık 2 bin çalışana 3 ay süreyle maddi destekte bulunacaklarını ve Edirne İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda, faaliyetlerini tamamen durduran belediye kiracılarından da 3 ay süreyle kira almayacaklarını duyurdu.

Salgın sebebiyle Edirne’de 447 işyerinin tamamen kapalı olduğunu belirten Gürkan, "Kapalı olan iş yerleri içinde kahvehane, lokanta, kafe, çay bahçeleri, halı sahalar gibi işletmeler var. Bunlar için bizim bir yetkimiz yok ama faaliyeti tamamen durdurulan iş yerlerindeki çalışanların sayılarını tespit ederek, işe gidemeyen, maaş alamayan arkadaşlarımıza belediye olarak maddi destekte bulunacağız. Belki çok büyük rakamlar değil ama onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

edirne edirne büyükşehir belediyesi edirne belediyesi recep gürkan başkan başkanı edirne büyükşehir belediye başkanı mağdur kapanan işyerleri işyerlerine iş yeri iş yerleri çalışanlara destek çalışan kapalı iş