Edirne Esnafından Bulgarlara Görülmemiş Kampanya: PCR Masraflarını Karşılayacaklar

TAKİP ET

Bulgaristan'da Çin Virüsü salgınına karşı alınan yeni tedbirler Edirne esnafının işlerini azalttı.

Bulgar Sağlık Bakanlığı ülkeye giriş çıkışlarda PCR testi zorunluluğu getirince Edirne pazarını yağmalayan Bulgar turistler daha az gelmeye başladı. 


Bulgarlar PCR Maliyeti Nedeniyle Gelmez Oldu


AKP iktidarının ekonomi politikasıyla Türk lirası tarihi değer kayıpları yaşadı. Kur farkı nedeniyle Bulgar turistlerin yaptığı alışverden büyük kâr eden Edirne esnafının da iştahı kabardı. Ancak Bulgaristan'da artan Çin Virüsü vakaları nedeniyle Bulgaristan Sağlık Bakanlığı yeni tedbirler aldı.

Bulgaristan’a giriş yapacak kişilerin geçerli aşı sertifikası veya hastalığı geçirdiğine dair belge ve en geç 72 saat öncesinden yapılmış negatif PCR testi ibraz etmeleri gerekiyor.


Bulgarların PCR Ücretini Karşılayacaklar


PCR testinin maliyetinden dolayı Bulgarlar Edirne pazarını yağmalamaya gelmeyince, Edirne esnafı, kampanya başlattı. Buna göre, bin TL ve üzeri alışverişlerde PCR test ücretini karşılayacaklarını açıklayan Edirne esnafından Ahmet Ezer, bu kampanyanın olumlu olacağını düşündüğünü belirtti. Ezer, Türk vatandaşlarına da lütfederek,aldıkları ürünlerde yüzde 15 indirim uygulayacaklarını belirtti.


 

bulgaristan edirne bulgar turist edirne esnafı pcr testi pcr ücreti